Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Els Mossos amplien el seu fitxer de rebels anticapitalistes

Si una cosa aconseguiran els Mossos amb aquesta vaga general que tant els va desconcertar i desbordar a Barcelona serà engreixar els seus fitxers policials amb desenes d'investigacions sobre activistes anticapitalistes que ahir van ser identificats i detinguts sota el pretext dels aldarulls que es van viure a la capital.

Joan Saura ha explicat aquest dijous que van decidir desallotjar el banc ocupat perquè era un "refugi dels violents", és a dir un espai de trobada entre els manifestants i/o participants de les barricades d'ahir a Barcelona. Si bé Saura ho diu per desmentir la idea que el desallotjament va ser el que va provocar els aldarulls, el cert és que l'allau de detencions que es van produir arran dels incidents d'ahir serviran per obrir exhaustives investigacions a tots i cada un dels activistes.

30/09/2010 20:28 Drets i Llibertats

edificitapiatA més, les explicacions de Saura a l'hora de buscar motius que expliquessin un desallotjament que havia estat rebutjat pel jutge -amb excuses com que l'autor de la crema d'un vehicle de la Guàrdia Urbana s'albergava a l'edific reocupat-, el Moviment del 25 no ha dubtat gens a l'hora d'afirmar que el desallotjament va ser "il.legal" i que es va dur a terme "per motius merament polítics", i ho fonamenten amb el fet que estaven constituint "un espai que es perfila com un agent de canvi social i polític", idea que sempre ha estat al darrere de les persecucions judicials patides al món de l'Esquerra Independentista.

El que demostra la idea que la vaga general ha estat aprofitada per Interior per exacerbar aquestes investigacions -tan freqüents darrerament en el món de l'independentisme combatiu- i no pas només pels aldarulls de Barcelona és que s'han practicat detencions arreu dels Països Catalans, fins i tot on la vaga general va ser d'allò més pacífica. La repressió s'accentua, i el cas d'Eudald Calvo, a qui s'investiga i persegueix per un delicte d'associació il·lícita que no té precedents en el món de l'independentisme revolucionari, és la mostra d'una dinàmica ordenada que sembla anar a més. Ja ho diu Alerta Solidària: "On hi ha lluita hi ha repressió".

Estat dels detinguts per la vaga general

D'entre les nombroses detencions que ahir van haver-hi als Països Catalans, sis van produir-se a Mataró.  D'aquestes detencions, cinc persones van quedar en llibertat amb càrrecs ahir mateix acusats de danys, coaccions, desordres públics i atemptat a l'autoritat.

Segons ha pogut saber Llibertat.cat, el sisè detingut, posat en llibertat amb els mateixos càrrecs que els seus companys després d'haver declarat als Jutjats de Mataró aquest matí, és militant de la CUP de Badalona.

Pel que fa a la ciutat de Barcelona, han estat posades en llibertat vuit persones acusades d'atemptat a l'autoritat i desordres públics. Tanmateix, encara queden detinguts per declarar.

En total, al conjunt dels Països Catalans hi van més de 60 detinguts, bona part d'ells a Barcelona. També se'n van practicar a Manresa, a Mataró, Mallorca, Girona, València i Alacant.

Aquest dijous, l'Assemblea de Barri de Sants ha convocat una concentració de solidaritat amb els detinguts davant de la comissaria de Les Corts.

Segons ha informat Alerta Solidària, s'està preparant un balanç general que serà presentat demà a València.

Per saber-ne més:

29-S: Orgull de classe

L'altra cara de la vaga: la repressió policial salvatge

Avui, fes vaga! Convocatòries arreu del país

29-S: Els Països Catalans en vaga general

Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  7. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  10. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid