Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
[VÍDEO] Diada Nacional 2010, dia en què la CUP va triomfar a la ciutat de Girona

La Diada Nacional de l'any 2010 serà recordada a Girona com el dia en què la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) va començar a complir el paper d'aglutinador del clam independentista. Sota una mateixa pancarta, més de 5.000 persones van van marxar pels carrers de la ciutat per demanar "Democràcia per als Països Catalans. Independència". A Girona, la CUP va començar a ser el pal de paller de l'independentisme popular.
 
Per contra, el bloc parlamentari va comptar amb tan sols uns dos centenars de persones, constatant així el fracàs de la multitud de partits i entitats que secundaven la marxa institucional i alhora constatant l'èxit de la CUP, que va esdevenir el catalitzador del clam independentista del conjunt de comarques nord-orientals.

13/09/2010 07:16 Política
La premsa va trencar amb la dinàmica d'altres d'anys de silenciar o moderar la visibilització de la CUP a la Diada i va reconèixer el lideratge de la formació enfront del fracàs de la multitud de sigles polítiques de l'altre marxa no independentista.
 
Malgrat l'intent d'opa hostil dels partits polítics contra la manifestació històrica de l'Esquerra Independentista, la mateixa ciutadania ha escollit fent que la manifestació d'enguany hagi estat la més gran de la història a Girona. La gent, ara més que mai, ha demostrat que vol independència.
 
Malgrat la diferència de recursos d'un bloc amb l'altre, l'excel·lència de l'organització de la marxa independentista organitzada per la CUP i l'Esquerra Independentista de la ciutat -Maulets i el Casal Independentista El Forn- va possibilitar que s'acabés fent justícia i es reconegués el mèrit d'una manifestació que s'ha fet cada any i que cada any ha estat desacomplexadament independentista enfront d'una altra convocada només perquè hi ha eleccions el 28 de novembre.
 
 
{youtube}-TkjJfFwix0{/youtube}
 
 
Per saber-ne més:
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid