Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP alerta de la construcció de grans centres comercials a Berga

L'Ajuntament de Berga va aprovar el passat 29 de juliol al ple de l'Ajuntament la nova Trama Urbana Consolidada (TUC) amb l'únic vot en contra de la CUP de Berga i el vot favorable de la resta de formacions. Segons la formació, l'aprovació de la nova trama urbana consolidada té per objectiu l'obertura de grans superfícies comercials a la ciutat.
 

La TUC és l'instrument que permet l'ordenació dels equipaments comercials a les necessitats previstes de desenvolupament urbanístic dels municipis de més de 5.000 habitants.

17/08/2010 12:58 Política

En el cas de Berga, segons l'actual equip de govern la nova trama urbana proposada -i aprovada- respon a la necessitat d'obrir nous comerços en aquelles zones on la ciutat s'ha expandit o té perspectives d'expandir-se a causa de les noves urbanitzacions que hi ha projectades. 

Malgrat tot, la CUP alerta que una lectura menys superficial d'aquesta qüestió porta a considerar la proposta "una veritable pista d'aterratge a la construcció de grans superfícies comercials a Berga".

El regidor de la CUP, Natxo Romero, va exposar que la memòria justificativa de la proposta realitzada per CiU afirmava literalment en un dels seus paràgrafs que "cal preveure, doncs, l'establiment de nous equipaments comercials de tamany mitjà o gran en nous espais que hauran d'implantar-se al llarg de la seva Trama Urbana Consolidada". Un paràgraf que a parer de la CUP delata clarament les veritables intencions de la proposta de CiU.

El principal motiu, doncs, pel qual la CUP va desestimar la proposta és pel fet que Berga ja disposa d'un nombre suficient de comerços, de manera que considera que l'obertura de grans equipaments comercials d'aquesta tipologia "suposa escanyar encara més el petit comerç local".

La candidatura també vol denunciar no només el paper de CiU, sinó també el del PSOE i ERC, "formacions suposadament d'esquerres que en aquesta qüestió no només es van alinear clarament amb l'equip de govern, sinó que ni tan sols van intervenir en una qüestió que afecta clarament el model de comerç que volem a Berga", manifesta la CUP.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid