Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El Pla de l'Estany, primera comarca a declarar-se moralment exclosa de la Constitució

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) Pla de l'Estany felicita els onze municipis de la comarca del Pla de l'Estany, que durant les darreres setmanes han anat aprovant mocions de rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional espanyol contra l'Estatut de Catalunya i per declarar-se moralment exclosos de la Constitució espanyola.

Amb tot, la formació insta els consistoris, sobretot el de la capital, Banyoles, a ser coherents amb aquesta decisió. "No tindria sentit aprovar la moció i no fer res per l'autodeterminació del poble català", manifesten. En aquest sentit, encoratgen els ajuntaments a exigir al Parlament que inciiï el procés de ruptura democràtica cap a la independència.

18/08/2010 13:55 Política
La CUP Pla de l'Estany ha volgut felicitar aquest dimecres els ajuntaments de la comarca que han aprovat "mocions rupturistes amb l'estat espanyol", sobretot aquells, precisa, que s'han declarat moralment exclosos de la Constitució espanyola "i no han suavitzat el contingut de la moció", com ha fet l'Ajuntament de Banyoles. Malgrat tot, celebren que la comarca hagi decidit "en bloc" avançar cap al procés d'autodeterminació dels Països Catalans.

La candidatura independentista adverteix que "pugnarà perquè els grups polítics que ara s'han manifestat públicament a favor del dret del poble català a tenir un estat propi perquè "siguin coherents amb el compromís que han adoptat" amb l'aprovació d'aquesta moció, impulsada per la Plataforma Pla de l'Estany per l'Autodeterminació i que ja han aprovat una cinquantena de poblacions al Principat. "Esperem que d'ara endavant les seves polítiques siguin fidels a l'esperit d'aquesta moció i no només perquè és la nova onada demoda", reblen.

La CUP reitera que esmostra disposada a defensar "qualsevol iniciativa ciutadana que tingui per objectiu l'alliberament nacional i social dels Països Catalans" i anuncia que "pressionarà els ajuntaments que amb l'aprovació d'aquest moció s'han compromès amb la causa d'aquest poble".

Amb l'aprovació d'aquestes mocions, la comarca del Pla de l'Estany esdevé la primera comarca catalana a declarar-se moralment exclosa de la Constitució espanyola, tal com ja va passar amb les consultes per la independència, que va ser la pimera comarca a celebrar-ne a tots els municipis.

Per saber-ne més:

La CUP torna a la comarca del Pla de l'Estany 

El nombre de municipis que es declaren fora de la Constitució assoleix la xifra de 46 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Port de la Selva i Vilafranca del Penedès es declaren moralment exclosos de la constitució espanyola   

 

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid