Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
"Ecologistes en acció" denuncien el vessament d'aigües residuals a través de la Serra Gelada

Les aigües residuals de la depuradora de Benidorm  (Marina Baixa) arriben directament a la mar a través d'un túnel que travessa el Parc Natural de la Serra Gelada creant una cascada de quaranta metres d'alçada.
 
Ecologistes en Acció ha protagonitzat una acció per tal de reclamar a les administracions que eliminen el vessament, declaren la zona insalubre i complisquen amb la legislació que prohibeix el vessament de substàncies perjudicials i obliga a que els emissaris submarins estiguen a 500 metres de la costa.

11/08/2010 01:04 Territori

Ecologistes en Acció ha decidit prendre mesures davant una situació que es prolonga ja 20 anys i que fa 5 que espera que es complisca la normativa que obliga a eliminar el vessament en un termini de sis mesos. És per això que este dimarts, activistes de l'organització han desembarcat a la platja on es troba la coneguda popularment com a 'Cascada de la Merda', per tal de tancar-la simbòlicament, col·locant una bandera negra i un rètol on s'informa de la perillositat de la zona per la toxicitat del vessaments.

Anàlisis

El grup ha fet públics uns anàlisis encarregats a un laboratori privat i realitzats el passat 17 de juliol on es demostra que els vessaments superen 20 vegades un dels paràmetres d'obligat compliment, com són els coliformes i també que el vessament sobre la platja afavoreix la proliferació de microorganismes nocius, provocant que a les analítiques els valors superen fins a cent vegades els màxims permesos per la normativa.

Comunicat de l'ajuntament

Per la seua banda, l'ajuntament de Benidorm ha fet un comunicat en el que admet el vessament, però defensa el correcte tractament de les aigües vessades, que, segons expliquen, reben tractaments secundaris i terciaris a l'Estació Depuradora.

 

Font: Vilaweb Alacant

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid