Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Port de la Selva i Vilafranca del Penedès es declaren moralment exclosos de la constitució espanyola

S'espera que s'hi sumin més ajuntaments d'arreu del país
A l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès, els dos regidors de la Candidatura de la Unitat Popular (CUP) inclouen a la moció de rebuig a la sentència, una esmena amb el terme que el municipi es declara 'moralment exclòs de l'àmbit de la constitució espanyola' a causa de la sentència "humiliant", que fou aprovada per tots els grups polítics menys pel PP. La capital de l'Alt Penedès segueix així les passes de l'Ajuntament del Port de la Selva (Alt Empordà) que va aprovar anteriorment una moció en aquests termes.

06/07/2010 10:06 Política
Vilafranca va celebrar ahir al vespre ple extoraordinari per aprovar una moció de rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional que retalla substancialment l'Estatut de Catalunya. La moció inicial estava presentada per CiU, PSC, ERC i ICV ja que la CUP considera que el que s'ha de fer és demanar la independència i el PP està d'acord amb la sentència dictada pel Tribunal.  Tot i així la CUP va presentar- a última hora- una esmena a la moció on demanava incloure al text principal que el municipi es declara 'moralment exclòs de l'àmbit de la constitució espanyola' a causa de la sentència "humiliant" del Tribunal Constitucional.
 
Després d'un llarg debat i d'una pausa per tal que tots els grups poguessin reunir-se finalment la moció fou aprovada amb l'esmena de la CUP. El PP va votar en contra de l'esmena i de la mocíó però el PSC va votar en contra de l'esmena de la CUP "per les formes en què fou presentada" però finalment ha votat a favor de la moció esmenada. D'aquesta manera tots els grups, menys el PP, es van declarar 'moralment exclosos' de la constitució espanyola, segons el 3 de vuit.cat.
 
Per la seva banda, l'alcalde del Port de la Selva, Genís Pinart, va convocar ahir un ple extraordinari en què es va aprovar una moció de resposta a la sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut. El text, que es va aprovar per unanimitat, es va consensuar entre els tres grups amb representació a l'Ajuntament (CiU, PSC i el grup independent Port).
 
La moció que es declara "moralment exclòs" de la Constitució i avisa que "ha arribat el moment de qüestionar la sobirania espanyola sobre Catalunya". Considera la sentència "humiliant" i el TC, "un tribunal polític fet a mida" dels partits espanyols. L'Ajuntament fa una crida a la gent a mobilitzar-se.
 

Per saber-ne més:

Discurs de la CUP de Vilafranca del Penedès al ple Extraordinari en el motiu de la sentència sobre l'estatut

10J: Manifestació multitudinària per la independència
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  3. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  4. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  5. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  6. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
  7. La CACG es nega a canviar l'itinerari de la protesta antimonàrquica del proper dimecres
  8. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  9. Fa 6 anys de la mort d'Eva Serra i Puig, lluitadora independentista i historiadora
  10. Mobilització a Barcelona i Girona contra la turistificació
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid