Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Harmonies de lluita, juny 2010

Fa quinze anys des que l'Ovidi se'n anà de vacances, i com diu Pau Alabajos, "la música en valencià es troba en un moment dolcíssim", ja que s'ha celebrat l'esdeveniment amb un concert de la mà del COM amb quinze grups, i la setmana que ve el mateix col·lectiu que du el seu nom organitza els seus premis, que s'amplien en nombre de guardons.

04/07/2010 21:10 Harmonies de lluita
La novetat més destacable del mes pot ser la dels penedesencs Revolta 21, que després d'un moment difícil com a grup tornen amb foto_revolta21Sols, el millor disc de la seva carrera. Els deu temes d'aquest quart disc suposen un canvi important de la línia que duien, amb unes melodies molt treballades.
 
Ja fa mesos que és al carrer, però cal parlar del darrer dels Gargamboig, Passatgers frenètics. Els de la Plana (de Castelló) segueixen donant guerra amb les lletres esmolades de les dues veus, guitarres trencades i ritmes ràpids: hardcore compromès que juga amb les melodies.
Coratge! és el nom del primer disc de Punysfora, el trio barceloní que es centra en els sentiments enaltidors i dels referents històrics per despertar el costat patriòtic del cor a base de punk rampellejant.

En canvi, els seus conciutadans Antagònics continuen amb el seu rock alternatiu acompassat a Taboo. Un segon disc que combina potència crítica, profunditat intimista, i alegria revolucionària.
Per la seva banda, els Muyayo rif, que nasqueren a Cornellà ja fa deu anys, han tret el seu darrer disc, Construmón, un títol entre l'especulació urbanística i un nou món en construcció. Fusió i rock positivista, hereus de Mano negra, Fermín Muguruza o Color humano.

Els KLD! (Kelesden!) vénen d'Onil amb el seu segon disc, Un fil de llum, amb una millor combinació de punk, rock, ska i reggae. Un enfocament nou a partir de la mateixa base, amb més contundència per moments i més melòdic en d'altres, tot un encert.
Després d'autoeditar-se el primer EP homònim, la gent de Cop de fona acaben de treure de cop i volta dos EPs més gairebé alhora. El punk hardcore violent i ràpid dels mallorquins es pot sentir "en plan maquetero" al directe Estafats i traïts, i l'Instint de venjança: hardcore punk rabiós sorgit dels '80.

Els Desperdicios és un sextet manlleuenc de punk hardcore que acaben de treure un debut d'onze talls: Què collons no has entès?. Fan punk rock llibertari de manual, ràpid i amb mala llet, inevitablement eixelebrat i sense miraments, entre la bretolada, l'angoixa i la reivindicació. El comparteixen a través d'aquest enllaç.
L'Oriol Barri és un cantautor barceloní que practica el clàssic binomi de guitarra acústica i veu, que ho amaneix amb uns textos intimistes i de reflexió plens de sentiment. Acaba d'iniciar el seu camí amb una maqueta que es pot sentir a la seva pàgina.

No són només paraules és el debut dels vallesans En la recámara. Una suma de diferents estils i ganes de gaudir amb el que fan i d'expressar les seves idees i sentiments a través de metal i hardcore amb que fan sentir les injustícies i el que passa dia a dia al seu poble i amb la seva gent.
Acabem amb No em toquis la cadira!, una gravació en directe amb el subtítol "I si la crisi la paguessin els rics?" que els badalonins Fes-te tropical feren el 2008. Mesclen regge amb rumba i ritmes calents, ballables i tropicals en general, i les lletres tenen sempre un punt crític i irònic. Des d'aquest enllaç es pot descarregar.
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid