Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Esquerra abertzale: "Volem un 10J"

Han convocat una manifestació pel mateix dia 10 de juliol que durà un lema similar al de la mobilització de Barcelona: "Nazioa gara. Autodeterminazioa" (Som un nació. Autodeterminació).

Representants de l'esquerra abertzale, Eusko Alkartasuna (EA) i Alternatiba han comparegut avui a Donosti per convocar la ciutadania a una manifestació per la independència i han apel·lat en tot moment a la protesta catalana del 10J. De fet, han convocat una manifestació germana pel mateix dia.

03/07/2010 23:51 Política
Segons informa el diari Gara, els tres partits han presentat avui en roda de premsa la protesta i han començat fent al·lusió a la sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut, fet que va propiciar la convocatòria de la manifestació multitudinària del dissabte que ve a favor del dret a decidir del poble català.
 
Pels portaveus de les tres formacions, la sentència "ha tornat a deixar en evidència que la Constitució espanyola és un instrument per la negació dels drets i aspiracions democràtiques". En aquest sentit, han aplaudit a manifestació catalana, que durà per lema "Som una nació. Nosaltres decidim".
 
Les formacions, que en tot moment han fet referència al procés d'autodeterminació català, han destacat que la ciutadania basca i catalana "vol abandonar el laberint de negacions" que dura anys i defensen el dret a escollir el seu propi futur "sense hipoteques ni ingerències". I han manifestat: "La ciutadania d'ambdues nacions ens mereixem un futur basat en la democràcia i el reconeixement dels drets".
 
bilbo

 
Per saber-ne més:
 
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid