Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Espanya recorda a David Segarra que ha de pagar el bitllet de tornada després del segrest

Després d'espiar-nos amb el Grup IV de la Brigada d'Informació a València, ara l'Estat espanyol vol cobrar-me els 290 euros del vol Barcelona-València” assenyala David Segarra a L'Informatiu.

El periodista valencià David Segarra, segrestat il·legalment per l'exèrcit israelià en aigües internacionals amb la resta de membres de la Flotilla per la Llibertat quan es dirigia a Gaza, considera a més que “el govern espanyol no va fer res davant el segrest, robatori i empresonament per l'Estat israelià”. 

01/07/2010 11:46 Drets i Llibertats

Es més, “ven armes amb les quals podien haver-me assassinat i no va fer res quan l'ambaixador israelià ens va acusar de terroristes ni quan va comparar els assassinats amb accidents de tràfic”, afegix indignat. 

Segarra ha rebut una comunicació de Tolga Unalan, de la conselleria d'Informació de l'ambaixada espanyola a Ankara en la qual li recorda l'import de 290 euros que costà el vol. “Habiendo trascurrido casi un mes desde su vuelta a España desde Estambul, sin haber recibido noticias suyas, debo recordarle que esta Consejería había adelantado dinero para adquirir un billete de avión de Barcelona a Valencia, el dia 03.06.2010, cuyo importe ascendió a 290 euros”, escriuen des de l'ambaixada. A més a més, li faciliten un número de compte del Ministeri de la Presidència per a realitzar l'hipotètic ingrés.

Per la seua banda, el periodista valencià recorda que “el govern turc ens va traslladar en avió d'Israel a Turquia, ens proporcionà atenció mèdica, allotjament i la tornada al nostre país”, sense cobrar res. Des de Caracas Segarra també relata que “Veneçuela va demanar, mitjançant el Parlament Nacional, la meua llibertat” i va pagar el vol de la seua companya a València. “Espanya li ven les armes a Israel, m'espia i em cobra...“, declarava ahir el periodista a aquest diari.

El Govern espanyol encara no ha confirmat el que va pagar pels rescats a Somàlia i pel cas Alakrana. Com va assegurar José Cendón, periodista que va estar captiu, "sempre es paga rescat". A Segarra li tocarà abonar la part del viatge.

L'EI amb David Segarra

David Segarra, periodista valencià, era un dels tres catalans, juntament amb els dos osonencs, que formava part de la flota humanitària segrestada per l'estat d'Israel. Segarra va ser el dissenyador modern de Maulets -tal com relata Joan Jubany- i dissenyador també d'alguns discos d'Obrint Pas. El dia de l'atac d'Israel, l'Esquerra Independentista es va solidaritzar en massa amb els tres catalans detinguts, però sobretot amb Segarra, que explica en aquesta entrevista tot el suport que va rebre i tot el que va viure.

Per a saber-ne més:

Entrevista a David Segarra abans de l'atac (Vilaweb)

Entrevista a David Segarra després de l'atac (Vilaweb)

Benvingut a casa (Xavi Sarrià)

Estos son los peligrosos activistas (Vídeo de David Segarra)

Unes 300 persones denuncien a Perpinyà el bloqueig de Gaza i la repressió de l'exèrcit israelià 

Més de tres mil persones es manifesten a Barcelona contra el govern israelià 

Manifestació a Barcelona per aturar la impunitat i demanar el boicot a Israel 

Arau, Tapial i Segarra critiquen al govern espanyol i a l'exèrcit israelià a l'aerport del Prat

Laura Arau torna a casa
 
L'EI condemna l'atac d'Israel
 
Clam contra l'estat d'Israel arreu dels Països Catalans
 
Palestina.cat
 
 
 
La CUP qualifica d'intolerable la matança de civils en l'atac a la "Flota per la Llibertat"  

 

 

Rànquings
  1. Fa 15 anys que ens va deixar Lluís Maria Xirinacs
  2. Tomàs Sayes: "Ens pot la frustració i la sensació de derrota i no som capaces de veure més enllà i valorar els èxits que hem aconseguit. L’Estat si que ho té present i per això continua amb l’ofensiva"
  3. D’urnes i canvis de comarca
  4. Èxit de la mobilització Ponts per la Independència que fins demà es realitza a diverses carreteres del país
  5. Què ha après l’independentisme de l’Operació Garzón?
  6. Si els fills de puta volessin...
  7. Denuncien els agents de la policia espanyola que van coaccionar i detenir una dona per parlar en català a la comissaria de Terrassa
  8. La tenista Paula Badosa demana disculpes per dir que el català no és una llengua
  9. Guanyem Girona lamenta que es deixin al calaix una tercera part dels diners del programa Aixequem Persianes
  10. Arruix Borbons-Recuperem Marivent convoquen el 239è Cant dels Ocells davant del Palau
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid