Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L’EIB davant el 8J: "Lluitant aturarem les retallades"

Manifestació als jardinets de Gràcia de Barcelona a les 19h.
Demà, 8 de de juny, les organitzacions de l’Esquerra Independentista del Barcelonès (EIB) han convocat de forma coordinada i conjunta una jornada de lluita al voltant de 3 eixos d’actuació: En defensa del serveis públics, en contra de la reforma laboral i les pensions i en identificar els culpables de la crisi

07/06/2010 00:42 Laboral

 

8 de juny: Jornada de Lluita:
Lluitant aturarem les retallades

Davant la convocatòria generalitzada de vaga a la funció pública del dia 8 de juny des de l’Esquerra Independentista considerem necessari mobilitzar el conjunt de la classe treballadora per aturar la progressiva precarització de les condicions laborals i les retallades socials. Per aquest motiu les organitzacions de l’Esquerra Independentista hem convocat de forma coordinada i conjunta una jornada de lluita al voltant de 3 eixos d’actuació:

Defensem els serveis públics

Empès pel BM, l’FMI i la UE el govern espanyol ha iniciat una política d’aprofundiment del desmantellament del sector públic. Una bateria de mesures antisocials està sent desplegada sense comptar amb l’opinió de la ciutadania. Una retallada salarial mitjà del 5% dels treballadors del sector públic, l’eliminació de la prestació per naixements, la congelació de les ja de per si precaries pensions, l’augment dels impostos indirectes que són els més injustos perquè no depenen del nostre poder adquisitiu… acompanyades d’una reducció dels pressupostos de la resta d’administracions que comportaran la degradació del sector públic i dels serveis que en depenen. A totes aquestes mesures hi haurem de sumar properament altres mesures com el copagament sanitari.

Aturem les reformes laboral i de pensions

A més el govern està impulsant una reforma laboral que haurà d’aprofundir en la precarització dels llocs de feina. Les mesures estrelles són l’abaratiment de l’acomiadament fomentant una ocupació més inestable que se sumaria a la supressió de les limitacions actuals al prestamisme laboral de les ETT. L’adopció de 2 noves formes de contractació per a joves suposaran l’aniquilació dels més elementals drets laborals per mitjà d’un contracte de formació amb sous de misèria fins a l’edat de 30 anys i fomentant un “contracte” precari juvenil que permetrà ocupar joves llicenciats sense cotització ni dret a indemnització i amb un salari per sota del Salari Mínim Interprofessional. I per si no fos suficient la retallada salarial al sector públic pretén exemplificar al sector privat perquè redueixi els sous, que estan entre els més baixos de la UE tot i tenir una renta per càpita similar.

Assenyalem els veritables culpables de la crisi

L’actual crisi internacional és fruit de l’afany acumulador impulsat pel sistema econòmic neoliberal. Els excessos comesos per les elits econòmiques, les grans munltinacionals i els grups financers,  recolzats pel còmplice poder polític ens han dut fins al precipici. Mentre els estats segueixen  donant suport i endeutant-se per salvar els beneficis d’unes empreses gestionades de forma maldestra, mentre els protagonistes dels escàndols econòmics no hagin vists reduïts ni amenaçats els seus quantiosos guanys fins i tot en els casos més flagrants… els mateixos responsables de la crisi són els que ara decideixen de la mà dels nostres dèbils i dependents estats quines són les mesures que s’han d’adoptar per sortir-ne i en qui ha de recaure l’enorme factura del seus excessos.

Ha arribat l’hora de sortir al carrer i respondre a l’ofensiva neoliberal empresa pels governs autònomics, espanyol i europeu. Cal que ens mobilitzem el conjunt de la classe treballadora contra les retallades al sector públic i l’imminent retroces dels drets socials col·lectius. Només organitzant-nos i lluitant podrem fer front a l’ofensiva neoliberal. Que la crisi la paguin els rics.

Avancem cap a la vaga general

Endavant - CAJEI - Maulets - SEPC - CUP Barcelona - COS

 

Per saber-ne més:

El 8 de juny, cap a la vaga general

 

 

Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  6. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  7. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  10. Edicions del 1979 anuncia "Diccionari del fet i la qüestió nacionals" de Ferran Lopescu
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid