Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El SEPC critica la condemna de dos seus militants del per l’acció a la conselleria d’Universitats

La campanya “Més de 100 a judici, Bolonya s'aplica amb repressió” que duu a terme el SEPC prepararà noves accions amb la finalitat de mediatitzar aquest cas i ajudar a una resolució favorable delrecurs presentat.
El SEPC considera que la sentència dictada pel jutjat número 10 de Barcelona està mancada d'elements probatorisde la responsabilitat dels encausats amb les acusacions de danys contra béns immobles, ja que els testimonisdel cas no asseguren haver vist el trencament del vidre, ni tampoc reconeixen els acusats com les persones encadenades.
 

04/06/2010 12:18 Educació
El SEPC també considera que la negativa a la resolució dialogada dels conflictes universitaris i l'adopció d'una estratègiarepressiva per part de les direccions acadèmiques i governamentals és un símptoma de feblesa democràtica itarannà autoritari que aquesta vegada pot comportar sancions jurídiques i econòmiques per a dos estudiants.
 
La jutgessa ha fallat contra els dos estudiants que s’havien encadenat a la porta del Departament per exigir un posicionament públic del conseller Huguet vers els expedients sancionadors cap a estudiants de la Universitat Autònomade Barcelona.

El jutjat d’instrucció número 10 de Barcelona ha emès la sentència de la causa oberta contra dos estudiants i militants del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) arran de l’accióreivindicativa que es va realitzar el passat 5 de febrer de 2009 a la seu del Departament d’Innovació,Universitats i Empresa. En aquesta diversos estudiants van protagonitzar encadenaments a la porta d’entrada i els balcons de la façana principal amb la finalitat d’aconseguir un posicionament públic del titular de laconselleria, Josep Huguet, vers l’execució d’expedients sancionadors contra més d’una vintena d’estudiants dela Universitat Autònoma de Barcelona. Agents de la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra van procedir al desallotjament forçós dels estudiants, detenint-ne dos d’ells al·legant que havien malmès un vidre de laporta d’entrada.

Quinze mesos després la jutgessa del cas ha decidit condemnar els dos estudiants, malgrat que els testimonis del cas no han assegurat de manera fefaent que els dos encausats van ser els responsables deltrencament del vidre de la porta de l'entrada. La sentència, que dóna la raó a l'acusació del Ministeri Fiscal,dictamina que els dos militants del SEPC hauran d’afrontar el pagament d’una pena-multa de 90€ a raó de 3€ durant 30 dies, o bé 15 dies d’arrest domiciliari, i indemnitzar conjuntament el Departament d’Innovació, Universitats i Empresa amb 1085€. El SEPC ha decidit recórrer aquesta sentència davantl'Audiència Provincial.

Es tracta de la tercera sentència condemnatòria contra el moviment estudiantil fruit de la seva lluita contra el Procés de Convergència Europea. Del centenar d'estudiants que han passat durant aquest curs pelsjutjats catalans, només quatre han estat condemnats, tanmateix caldrà esperar la resolució dels recursospresentats contra les sentències per veure si finalment han d'afrontar el règim de sancions imposats.
 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid