Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El fiscal manté els càrrecs contra l'independentista per objecció de consciència a Espanya

La fiscalia manté els 3.300 euros de multa i 22 dies de presó per un delicte electoral, i també li demana 2 anys d'inhabilitació per a exercir càrrecs públics i que assumeixi la despesa del procés judicial
 
Aquest matí a l'Audiència de Barcelona s'ha jutjat  Marc Belzunces, el jove que va decidir fer objecció de consciència a les darreres eleccions espanyoles on l'administració estatal l'havia designat per ser membre d'una taula de votacions.  Marc Belzunces és un dels impulsors de la campanya per un Estat Propi i membre de Softcatalà.

21/06/2010 19:27 Drets i Llibertats

Marc Belzunces demana que se l'absolgui o que se li rebaixi la condemna que demana la fiscalia, que considera del tot desproporcionada. En efecte, la defensa demana que un cas com aquest no es consideri un delicte penal, sinó, en tot cas, una falta administrativa lleu. En tot cas, Belzunces anima a tothom qui en un futur es trobi en una situació semblant a exercir el dret d'objecció de consciència.

El cas és innovador perquè no existeix jurisprudència sobre objecció de consciència electoral per causes independentistes, un àmbit, l'objecció, molt mal regulat a la legislació espanyola. 

Aquest és el primer cas d'objecció de consciència electoral en què s'addueixen motius exclusivament independentistes, i Belzunces vol, no solament que no el condemnin, sinó que el legislador es defineixi sobre el fons de la qüestió.

 

Per saber-ne més:
 
 
 
 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid