Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP fa una darrera crida a participar a les consultes d’avui

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) demana a la ciutadania que està citada a les urnes que s’acosti als col·legis electorals i emeti el seu vot.

La CUP ha recordat avui en un comunicat el seu compromís amb els referèndums, que considera l’exercici d’autoorgranització popular més important d’ençà de la transició.

20/06/2010 11:46 Política
A més, amb l’arribada de les consultes per la independència a la conurbació urbana de Barcelona, el poble català “demostra que hi ha interessos compartits per totes les classes populars, independentment del seu origen. I és que vuit comarques i 18 municipis de la demarcació de Barcelona sotmeten la ciutadania avui a votació. D'aquests, gairebé el 50% de la població amb dret a vot es concentra als cinc municipis del Baix Llobregat, entre els que hi figura Sant Feliu de Llobregat, amb 38.000 persones amb dret a vot.
 
És un bon moment per deconstruir la imatge, interessada, d’un Baix Llobregat o un Vallès espanyolistes. Davant de la situació de retallada de drets socials i nacionals, una proposta engrescadora pot ser la d’un estat català independent”. El portaveu nacional de la CUP, Marc Sallas, ja va advertir d'aquest fet en la consulta de Sabadell el passat 30 de maig. Concretament, va posar de manifest l'evolució que s'ha produït a l'anomenat "cinturó roig" de Barcelona, on representava que el debat sobre la qüestió nacional no interessava i en canvi les consultes independentistes han estat un èxit. "Sabadell n'ha estat un exemple, però també Molins de Rei en el seu moment", va puntualitzar.
 
La militància de la CUP fou impulsora de la primera consulta a Arenys de Munt i després ha seguit col·laborant activament en l’organització de l’onada de referèndums arreu del Principat. En aquesta ocasió, el 20 de juny, la CUP és present a localitats com Cerdanyola del Vallès o Mataró. 
 
La CUP destaca molt especialment el model d’autodeterminació que impulsen les consultes, on totes les persones que viuen als municipis són cridades a participar. Enfront d’un estatalisme francès o espanyol que margina les persones en situació legal irregular, el moviment independentista català fa una proposta de futur radicalment diferent: un país lliure i amb igualtat de condicions per a tothom. 
 
Davant de l’auge de la xenofòbia la CUP considera molt important que l’independentisme sigui abanderat en la defensa dels drets de totes les persones.
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid