Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alfonso Rus serà jutjat el 7 de juny per atacar verbalment al professorat

El proper dilluns, el president de la Diputació i alcalde de Xàtiva, Alfonso Rus,  està citat el 7 de juny a les 9 del matí al jutjat número 2 de Xàtiva. Les parts denunciants són l’STEPV- Intersindical Valenciana  i Escola Valenciana.

La citació ha arribat després que Rus esgotara tots els recursos i el president de la Diputació haurà de respondre davant la jutgessa. La jutgessa de Xàtiva ja ha concretat data, el 7 de juny a les 9 del matí per a citar les parts implicades en el procés.

05/06/2010 13:41 Cultura
La denúncia va ser interposada en nom de tots els responsables comarcals d'Escola Valenciana, encapçalada pel seu president Diego Gómez. Tots ells també han estat citats com a part demandant. Així mateix, l'STEPV també va presentar una denúncia i els principals responsables es personaran també per a declarar. Les dues entitats estan treballant conjuntament des que es va decidir que fora el jutjat número 2 de Xàtiva el que centralitzara les dues denúncies.


El dia 7 de juny, la jutgessa de Xàtiva ha de resoldre si els insults de "gilipolles" i "cal rematar-los" dirigits al professorat valencià que protesta contra la política educativa del govern valencià els va dir el president de la Diputació de València i si constitueixen una falta per injúries.


Recorregut cronològic dels fets
El passat 23 d'octubre Alfonso Rus havia d'acudir al jutjat número 2 de Xàtiva per encetar un judici de faltes per "injúries" després que el president de la Diputació afirmara dels professors que són "gilipolles" i "cal rematar-los".


Unes declaracions que seguien un acte celebrat a Xàtiva el 25 d'abril de 2009 de l'entitat Escola Valenciana en protesta per la política educativa del govern valencià. Els insults es van dur a terme durant un acte públic del president de la Diputació de València .


Després d'haver afirmat que "no tenia problemes en acudir i explicar a la jutgessa els fets", Rus Rus presentava un recurs per evitar acudir a declarar i la vista se suspenia in extremis.
El president d'Escola Valenciana, Diego Gómez, ha afirmat: "aquest és un pas més, però en aquest i en altres fronts anem a continuar defensant els valors de la radicalitat democràtica, en front l'actitud de poca altura ètica i autoritarisme dels nostres governants". Gómez ha afegit que "el cas és encara més greu, donat que cap membre del govern i el seu partit ha desautoritzat el president de la Diputació de València".


Gómez ha afirmat que "episodis com el de Rus són una mostra alarmant de manca de cultura democràtica, ens avergonyeixen". Per la seua banda, Marc Candela, membre del Secretariat Nacional de STEPV ha afirmat que "és inadmissible que un càrrec públic insulte i amenace els ciutadans que suposadament representa i per això esperem una sentència exemplar per part de la jutgessa i una correcció pública per part del president de la Diputació de València, Alfonso Rus". També ha assenyalat que "en qualsevol societat que es diga democràtica, unes declaracions com aquestes haurien de provocar el cessament fulminant dels càrrecs institucionals que ostenta. Aquest tipus de declaracions -ha afegit- són imperdonables i injustificables, ja que encoratgen a actituds violentes contra el professorat, especialment en moments com els actuals, en els quals la societat demanda una posició ferma contra tot tipus de posicions que encoratgen la violència".

Per saber-ne més:
 
 
 
Batalla dialèctica al Ple d'ahir de Xàtiva per les declaracions de Rus  Llibertat.cat

 

 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid