Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llum verda a la retallada més important de la "democràcia" espanyola

El govern espanyol va aprovar dijous el decret llei amb les mesures urgents per reduir el dèficit públic; les mesures més radicals mai aplicades des de la mort física del dictador espanyol.

Entre aquestes mesures s'hi inclou la reducció del sou dels funcionaris i el personal laboral que anirà entre el 0,56% i el 7%, amb una mitjana del 5%.

21/05/2010 00:44 Laboral

El decret espanyol també afectarà el personal dels governs autonòmics i locals, tot i que ha remarcat que hauran de ser aquests executius que fixin els diferents llindars. El govern espanyol ha exclòs del decret les empreses públiques i ha confirmat una rebaixa de sou del 15% dels membres del govern i entre un 8 i un 10% per a alts càrrecs.

El decret llei suposa una retallada dels sous dels funcionaris, la congelació de pensions, l'eliminació del xec nadó, una retallada de la despesa farmacèutica o l'eliminació de la retroactivitat en prestacions per dependència.

La vicepresidenta, María Teresa Fernández de la Vega ha arribat a afirmar, fins i tot, que amb les mesures per a la reducció del dèficit segueixen "fidels" al seu projecte, ja que s'estableix una "progressivitat" en la contribució de cada ciutadà, de manera que faci un major esforç qui més té.

La mesura començarà a afectar a "tots els empleats públics de les administracions públiques, incloses les CCAA i les entitats locals" a partir de l'1 de juny, tot i que no en la paga extraordinària d'aquest mes -la reducció sí que afectarà la de desembre.

Així, el Consell de Ministres ha aprovat un decret que obliga els governs autonòmics i locals a retallar el sou dels seus funcionaris una mitjana del 5%. En el cas dels funcionaris de l'administració de l'Estat, aquesta reducció té una progressió, d'entre el 0,56% i el 7%, segons del salari de cada treballador, afectant a les retribucions bàsiques i a les complementàries. A més, el govern espanyol no ha inclòs en el decret les empreses públiques.

Congelació de pensions

Una altra de les mesures passa per la congelació de pensions per a l'any 2011, a excepció de les mínimes, les no contributives, les contributives que reben complements de mínims i les de l'antic règim del SOVI no concurrents amb altres.

De la Vega també ha confirmat l'eliminació del xec nadó, de la retroactivitat en les prestacions de dependència -fixant un termini màxim de sis mesos per a la resolució de les sol·licitats sobre el reconeixement de la situació de dependència-, la moderació de la despesa farmacèutica, així com una reducció de 2.125 milions d'euros en inversions i de 300 milions d'euros en ajuda al desenvolupament.

Per a saber-ne més:

La CUP es posiciona en contra de les retallades socials que vol imposar Zapatero

Els sindicats dels Països Catalans planten cara a les retallades socials de Zapatero

USTEC-STEs acusa els sindicats botiflers d'atacar la unitat sindical

Els sindicats botiflers es fan enrere i ajornen la vaga general 

Mobilitzacions a les Illes contra les retallades salarials i socials

Endavant aposta per la vaga general davant les retallades socials 

La patronal demana a Zapatero que sigui més dur 

La Casa Blanca felicita Zapatero per haver anunciat les retallades l'endemà de la trucada d'Obama

Els sindicats dels Països Catalans planten cara a les retallades socials de Zapatero

 

Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  6. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  7. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  10. Edicions del 1979 anuncia "Diccionari del fet i la qüestió nacionals" de Ferran Lopescu
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid