Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP es posiciona en contra de les retallades socials que vol imposar Zapatero

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) condemna les retallades socials que vol imposar el govern espanyol i remarca que existeixen alternatives a la retallada de la despesa anunciada.

En un comunicat nacional, l'organització afirma que la sortida a la crisi passa per un canvi de model econòmic. En aquest sentit, anuncia que donarà suport a les mobilitzacions que sorgeixin des de les classes populars en defensa dels drets laborals i socials.

20/05/2010 01:20 Política
El Govern espanyol ha anunciat un paquet de mesures per tal de reduir la despesa pública que es concreten en una rebaixa de drets socials, i segons la CUP ho ha fet pressionat per les instàncies politicoeconòmiques internacionals regides pels criteris neoliberals.

"És del tot inadmissible que totes les mesures que aplica o preveu el Govern espanyol per tal de «fer front» a la crisi signifiquin l'empitjorament de les classes populars i signifiquin que la crisi l'acabin pagant qui no és culpable i només rep els efectes de la mateixa", lamenta la formació.

La CUP a més, denuncia que la improvisació és un altre tret característic d'aquestes mesures. Assegura que no formen part d'un pla estratègic elaborat després d'una anàlisi i una reflexió profundes dels motius que ens han empès a la situació actual i a la manera d'assentar les bases d'un model que ens ajudi a superar la conjuntura actual, però que vagi més enllà i afronti reformes econòmiques que suposin un canvi de model que eviti restar captiu de les decisions dels especuladors.

El Govern espanyol ha injectat diners a la banca i a les grans empreses i ha augmentat els impostos de manera lineal, cosa que afecta més a les rendes més baixes, recorda la formació. Ara anuncia una rebaixa dels sous dels empleats públics, l'empitjorament general dels serveis públics, la congelació de les pensions, l'eliminació del xec-nadó, l'augment de l'IVA i imposarà una nova reforma laboral (rebaixa de drets i retallada de pensions) si aquesta no l'acorden la patronal i els sindicats CCOO i UGT.

"Venen aquestes mesures com les úniques que poden reduir la despesa pública quan això és fals", denuncia, i afegeix que hi ha alternatives, com poden ser la retallada de la despesa militar i del nombre d'alts càrrecs, l'eliminació de les exempcions fiscals a les grans fortunes (les famoses SICAV), l'augment de l'impost de la renda a les rendes més altes, la recuperació de la injecció de diners a la banca, etc.

L'organització considera que s'haurien d'assentar les bases per a un canvi de model que passés per la limitació de les transferències internacionals de capitals (per evitar l'especulació i limitar les deslocalitzacions), la recuperació per al sector públic dels serveis que generen riquesa i s'han privatitzat, elmanteniment i l'augment dels drets socials, el foment del cooperativisme en el marc d'un model econòmic productiu de proximitat que cobreixi les necessitats materials de la societat i en l'atenció social, i no en sectors especulatius, i altres basats en el consumisme en creixement continu.

Per a saber-ne més:

Els sindicats dels Països Catalans planten cara a les retallades socials de Zapatero

USTEC-STEs acusa els sindicats botiflers d'atacar la unitat sindical

Els sindicats botiflers es fan enrere i ajornen la vaga general 

Mobilitzacions a les Illes contra les retallades salarials i socials

Endavant aposta per la vaga general davant les retallades socials 

La patronal demana a Zapatero que sigui més dur 

La Casa Blanca felicita Zapatero per haver anunciat les retallades l'endemà de la trucada d'Obama

Els sindicats dels Països Catalans planten cara a les retallades socials de Zapatero

 

Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  6. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  7. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  10. Edicions del 1979 anuncia "Diccionari del fet i la qüestió nacionals" de Ferran Lopescu
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid