Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Tres-centes persones durant 150 minuts encerclades pels Mossos al centre de Barcelona

19.06.07 Crònica d'una petita victòria, malgrat el silenci informatiu o informacions distorsionades

Ahir a la tarda, Alerta Solidària va emetre un comunicat on explicava les vivències en primera persona sobre els fets ocurreguts diumenge al carrer Pelai, cantonada amb la Rambla de Canaletes de Barcelona, on els Mossos d’Esquadra van tenir retingudes durant 150 minuts a trescentes les persones que assistíen a la manifestació antirepressiva que clamava per la llibertat de manifestació i d’expressió.

19/06/2007 03:46 Política
En el comunicat, Alerta Solidària agraeix "a totes les manifestants la seva fermesa i determinació en no deixar-se vèncer per les continues provocacions dels agents policials. L’actitud de les persones assistents a la marxa va generar una onada de solidaritat per part de moltes altres persones, alienes a la convocatòria que, en veient el lamentable espectacle, no dubtaren en corejar crits a favor de la llibertat."
 
També agraeixen "especialment a totes aquestes persones la seva valentia, imposant-se a la intimidació de les empentes dels Mossos. Agraïm cada cop que ens aplaudien, que ens feien arribar aigua, tabac, pomes, bosses de patates, panets... o una simple mirada de complicitat que podíem captar entremig de l’escletxa que dibuixaven els cascs, les botes, les porres... dels violents que no deixaven entrar ni sortir a ningú de la manifestació segrestada".
 
Per Alerta Solidària, no és té cap mena de dubte, que la resistència pacífica practicada, durant dues hores i mitja, sense renunciar al recorregut fixat, que consistia en baixar per les Rambles fins al carrer Ferran per acabar a la plaça Sant Jaume, com s’ha fet milers de vegades sense cap problema, va tenir el seu premi: "varem vèncer la dinàmica repressiva dels Mossos que d’ençà d’uns quants mesos apliquen per sistema l’encapsulament, l’embolcallat, l’asfixia, el segrest literal de manifestacions senceres imposant recorreguts alhora que colpegen i provoquen als que queden retingus a dins del cordó i, alhora, difonen un missatge de falsa perillositat cap a la gent que passeja per fora. Em trencat la seva dinàmica i hem creat un precedent de dignitat i llibertat".
 
 
Tres-centes persones durant 150 minuts encerclades pels Mossos al centre de Barcelona Difusió, silenci informatiu i/o distorció de la informació
Des de Llibertat.cat i com hem vist posteriorment des d'altres mitjans digitals on es rebien SMS dels companys i companyes retingudes al centre de Barcelona és va fer una campanya de difusió a la xarxa i es van enviar comunicats a diversos mitjans de comunicació convencionals i no convencionals. A la mitja part del partit Nàstic-Barça (21:55) va saltar la notícia a Catalunya Ràdio, tot dient que diversos centenars de manifestants havien ocupat el carrer Pelai i realitzaven una sentada. La notícia la deien, ja que molts barcelonistes començaven arribar a Canaletes. Després ja no es va dir res més. Catalunya Informació cap a les 22:30, només feia esment de la concentració a la plaça de la Universitat i la posteriorment manifestació amb el tall de veu d'un portaveu dels convocants.
 
A la xarxa, Vilaweb, Indymedia i Llibertat.cat difonen la informació. Així com també La Haine - Barcelona que va fer un seguiment exhaustiu dels fets ocurreguts diumenge i que han estat traduïts per jOAkO  al fòrum del Racò Català. Desconeixem si altres mitjans digitals ho van fer, però de moment no tenim cap constància. 
 
Per a TV3 només va existir la manifestació antitaurina, com a El Singular i directe.cat.  L'AVUI i La Vanguardia publiquen una informació quasi idèntica, agafada d'agència i s'equivoquen, ja que indiquen que la manifestació va baixar per les Rambles quan no és ba bellugar del carrer Pelai al trobar-se encerclada pels Mossos. Per la seva banda, El Punt tampoc no varia gaire, però com a mínim no diu que la manifestació va baixar per les Rambles, tot i així, els tres mitjans coincidideixen que la protesta només era d'okupes, quan en la realitat no era aquesta. Era una protesta molt àmplia de moviments socials contra le'actuació dels Mossos.
 
 
Altres mitjans digitals 
 
Bloc
Diari de Nemo: No hi ha llibertat... 
 
 
Per saber-ne més:
 
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid