Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El PP intenta desprotegir "legalment" Son Bosc per construir el camp de golf

Seria el primer cas en la història de la democràcia insular que s'aprova una llei ex-professo per a desprotegir i construir un camp de golf
Avui, el Parlament debatrà, a la fí, la "aberrant", segons el Bloc, proposició de llei del PP per deixar fora de protecció Son Bosc, tal com va acordar el Consell de Govern el passat 26 de febrer, i permetre-hi el camp de golf.

13/04/2010 03:18 Territori
Seria el primer cas en la història de la democràcia insular que s'aprova una llei ex-professo per a desprotegir i construir un camp de golf concret, promogut per familiars del secretari general popular, Miquel Ramis. Urbanisme a la carta i clientelisme en la seva màxima expressió.
 
El Bloc qualifica la proposta de "vergonya per Mallorca", i el GOB, "d'absurda" i "plena de mentides". Segons l'entitat ecologista, a l'exposició de motius i ha arguments basats en falsetats, omissions i mentides, com que la Junta Rectora del Parc de s'Albufera no s'ha posicionat mai en contra del golf (mentida), o que no existeixen informes desfavorables al projecte (mentida). Tot plegat, destapa una maniobra grossera i sense complexos del Partiti Popular per construir aquest golf sí o sí, sense mirar els danys o les conseqüències; segurament, arribats a aquest punt, ens trobam més davant un "forceig" per demostrar qui té més poder, si el govern d'esquerres o el lobby hoteler-popular, i qhi ho pagarà serà el territori i el medi ambient.

El gran dubte és saber què votarà la quasi nova UM, que dissabte celebra el seu congrés extraordinari, d'on n'ha de sortir una nova organització que, segons ha trascendit, renega del clientelisme i el nepotimse: els seus diputats, amb Melià al capdavant, tenen demà una bona ocasió per demostrar-ho. Tot i que els unionistes, des del primer dia, havien donat suport a la construcció d'aquest camp de golf, això era "abans"; "ara", a punt per començar de nou, votar a favor d'un projecte que no suposa un benefici especial més que per qui el construeix, gent del PP i militants d'UM a Muro, podria ser vist com una espècie de "dejà vú", i en tot cas, reafirmar que la "nova UM" seria massa semblant a l'antiga".

Paral·lelament a això, aquesta setmana també els diputats espanyols hauran de prendre partit en aquesta lluita. El grup d'Esquerra la Congrés durà al debat de la Comissió de Medi Ambient una proposta perquè Son Bosc passi a formar part del domini públic marítimo-terrestre, i aque aquesta protecció es faci efectiva en el termini màxim de tres mesos. Això suposaria la paral·lització del golf, i la conservació, per una altra via, de la zona.

Tanmateix, es preveu llarga la batalla per Son Bosc. En el fons, no es discuteix només la construcció d'un golf més o manco: és l'oposició d'una versió de Mallorca contra una altra, d'un model democràtic, tolerant, respectuós i de futur versus l'oligarquisme, el caciquisme i el poder de sempre.

Font: Tribuna Mallorca

Per saber-ne més:

Centenars de persones es manifesten contra el camp de golf de Son Bosc 

El GOB felicita el Govern per la seva decisió de protegir Son Bosc 

Las màquines a punt d'entrar a Son Bosc davant la passivitat del govern balear  Llibertat.cat

Crispació política a Mallorca després d'aprovar-se la llicència per construir un camp de golf a Muro  Llibertat.cat

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid