Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Arenys de Munt commemorarà el primer aniversari de la consulta sobre la independència amb un aplec

L'escultor, Jaume Rodri ha dissenyat un monument per recordar la data històrica del 13 de setembre. Rodri és l'autor del monòlit en record de Xirinacs al massís de Can Pegot.
La comissió organitzadora de la consulta popular sobre la independència d'Arenys de Munt organitzarà un aplec el 12 de setembre per reviure l'esperit de la primera consulta que va tenir lloc al municipi el passat 13 de setembre.

13/05/2010 12:38 Política
La iniciativa pretén precisament reviure l'esperit reivindicatiu i festiu amb què es va celebrar al municipi aquest primer referèndum, que tot i no ser vinculant sí que va tenir un fort valor simbòlic.  Arenys de Munt va ser el tret de sortida de l'onada de consultes que encara estan en marxa a molts indrets del país.
 
Des de la mateixa comissió es va anunciar dies després de la consulta que es faria un llibre commemoratiu i es demanava la col·laboració ciutadana per recopilar el màxim de material fotogràfic.

Els organitzadors confien que els veïns col·laboraran també en la celebració de l'aplec tal com va passar amb la consulta. L'alcalde d'Arenys de Munt manté que serà necessari el màxim nombre de voluntaris, que ja van mostrar el seu suport desinteressat per portar a terme el procés de votacions pel referèndum.

D'altra banda, els veïnat d'Arenys de Munt podran conèixer aviat el monument que l'escultor, polític i activista Jaume Rodri ha dissenyat per recordar la data històrica del 13 de setembre. L'artista es va oferir per fer el monument i recordar aquesta data històrica. Els membres de la comissió del nomenclàtor d'Arenys de Munt seran els primers a conèixer de prop l'obra i valorar en primer lloc el projecte i la seva viabilitat. Segons fonts de la comissió, el proper 31 de maig està previst que l'artista mostri ja en què consisteix el seu treball.
 
Tot i això ja s'ha avançat que es tracta d'una obra de grans dimensions, d'uns quatre o cinc metres d'alçada. La ubicació del monument o el seu finançament encara estan per determinar. L'artista, que havia estat amic íntim de Lluís Maria Xirinacs, és l'autor del monòlit que en record seu hi ha al massís de Can Pegot. També ha estat autor d'una escultura per homenatjar el pedagog i polític Josep Pallach.
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. “Catalunya serà, CRISTIANA O NO, serà!”
  6. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  7. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  8. La República laica contra les ideologies de la desigualtat i el fanatisme embrutidor
  9. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  10. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid