Arenys de Munt commemorarŕ el primer aniversari de la consulta sobre la independčncia amb un aplec

L'escultor, Jaume Rodri ha dissenyat un monument per recordar la data històrica del 13 de setembre. Rodri és l'autor del monòlit en record de Xirinacs al massís de Can Pegot.
La comissió organitzadora de la consulta popular sobre la independència d'Arenys de Munt organitzarà un aplec el 12 de setembre per reviure l'esperit de la primera consulta que va tenir lloc al municipi el passat 13 de setembre.

13/05/2010 12:38 Política
La iniciativa pretén precisament reviure l'esperit reivindicatiu i festiu amb què es va celebrar al municipi aquest primer referèndum, que tot i no ser vinculant sí que va tenir un fort valor simbòlic.  Arenys de Munt va ser el tret de sortida de l'onada de consultes que encara estan en marxa a molts indrets del país.
 
Des de la mateixa comissió es va anunciar dies després de la consulta que es faria un llibre commemoratiu i es demanava la col·laboració ciutadana per recopilar el màxim de material fotogràfic.

Els organitzadors confien que els veïns col·laboraran també en la celebració de l'aplec tal com va passar amb la consulta. L'alcalde d'Arenys de Munt manté que serà necessari el màxim nombre de voluntaris, que ja van mostrar el seu suport desinteressat per portar a terme el procés de votacions pel referèndum.

D'altra banda, els veïnat d'Arenys de Munt podran conèixer aviat el monument que l'escultor, polític i activista Jaume Rodri ha dissenyat per recordar la data històrica del 13 de setembre. L'artista es va oferir per fer el monument i recordar aquesta data històrica. Els membres de la comissió del nomenclàtor d'Arenys de Munt seran els primers a conèixer de prop l'obra i valorar en primer lloc el projecte i la seva viabilitat. Segons fonts de la comissió, el proper 31 de maig està previst que l'artista mostri ja en què consisteix el seu treball.
 
Tot i això ja s'ha avançat que es tracta d'una obra de grans dimensions, d'uns quatre o cinc metres d'alçada. La ubicació del monument o el seu finançament encara estan per determinar. L'artista, que havia estat amic íntim de Lluís Maria Xirinacs, és l'autor del monòlit que en record seu hi ha al massís de Can Pegot. També ha estat autor d'una escultura per homenatjar el pedagog i polític Josep Pallach.