Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Nou boicot dels cinemes anticatalans

er 2010 Un total de 70 dels 175 cinemes de Catalunya s'han unit a la segona proposta de boicot del Gremi d'Empresaris de Cinemes de Catalunya.

En aquesta ocasió la iniciativa consisteix en exhibir a partir d'aquest divendres un anunci de 22 segons amb el lema "Pel futur del cinema" en protesta contra les quotes que estableix la Llei del Cinema.

30/04/2010 01:12 Llengua
El Gremi d'Empresaris de Cinemes de Catalunya ha proposat aquesta iniciativa per mostrar la seva oposició a l'obligació de distribuir la meitat de les còpies doblades o subtitulades al català. Amb aquest spot es pretén explicar les conseqüències que segons el Gremi tindrà l'aplicació de la llei. L'anunci finalitza amb una pantalla en blanc i una sala de cinema buida que acaba tancant la porta, cosa que pel Gremi representa una "metàfora'"del que pot passar si s'aplica la llei tal com està redactada.

Camilo Tarrazón, president del Gremi d'Empresaris de Cinemes de Catalunya, considera "necessari" que l'espectador disposi d'informació abans de posicionar-se a favor o en contra. "És una qüestió que l'afecta directament no tant sols en l'idioma", ha dit, "sinó en la quantitat i qualitat de títols que podrà veure'", sosté Tarrazón.

Pel Gremi d'Empresaris del Cinema, la solució per millorar la situació de la llengua catalana al cinema no és garantir-li igualtat de condicions amb l'espanyol, sinó que és la Xarxa de Cinemes en Català i la digitalització.

A més, han obert una pàgina web des d'on es desinforma dels greuges que suposarà per al cinema que s'incrementi la presència de català.

Tancament patronal

Aquesta no és l'única campanya en contra de la Llei del Cinema que ha promogut el Gremi d'Empresaris de Catalunya. El passat 1 de febrer va convocar un tancament patronal que va tenir seguiment per part dels multicines de Catalunya.

La protesta, que va coincidir amb el dia del lliurament dels Premis Gaudí, va ser seguida per 75 dels 175 cinemes de tot Catalunya. La jornada de boicot va comptar amb un rebuig ciutadà, que es va expressar a través de la xarxa.

Per a saber-ne més:

 

El 96% del lectorat, partidari del boicot als cinemes botiflers

L'Esquerra Independentista en lluita pel cinema en català

Mataró Parc: 10 anys i 3 pel·lícules en català, totes infantils 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid