Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Entitats culturals demanen que es canviï el nom de Llei de l'Aranès per Llei de l'Occità

El Cercle d'Agermanament Occitanocatalà, la Fundació Occitanocatalana i l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) han coincidit en recomanar un canvi en el títol del projecte de Llei de l'Aranès, en les compareixences a la comissió de Política Cultural del Parlament.

Concretament recomanen que el terme aranès se substitueixi per occità per tal d'evitar que es formuli una llei en base a una variant i no a una llengua.

08/04/2010 08:00 Llengua

Tot i que l'Aran és l'únic territori occità que té reconeguda la seva llengua pròpia, la llei té com a objectiu reconèixer, protegir i promoure l'aranès en tots els àmbits i sectors. La llengua occitana té 3 milions de parlants entre l'Aran i els territoris dels estats francès i italià.

La Plataforma per la Llengua, amb motiu de les compareixences al Parlament de Catalunya en relació amb la Llei de l'aranès, ha volgut manifestar al seu suport a una legislació que garanteixi el ple reconeixement de la llengua occitana a l'Aran. En l'acte, a més de demanar el reconeixement de l'occità, també es va sol·licitar que el nom de la llengua occitana aparegui en el títol de la llei.

Per a saber-ne més:

L'aranès, única llengua oficial de la Vall d'Aran 

L’occità sobreviu en una situació d’extrema precarietat als mitjans

Mig centenar de persones assisteixen a una xerrada sobre Occitània a la UB

30.000 persones demanen l'oficialitat de l'occità a Carcassona 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid