Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Lleida presenta a la Paeria 15 mesures anticrisi adreçades a les dones

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha presentat, a la Paeria de Lleida, quinze mesures d'actuació municipal en perspectiva de gènere que s'emmarquen dins de les mesures anticrisi aprovades per l'Ajuntament per la regidoria de Polítiques d'Igualtat.

La CUP considera que la Paeria va endegar les mesures anticrisi sense tenir en compte l'impacte sobre el gènere que tenen la crisi i les mesures endegades.

20/03/2010 00:20 Política

 

 

La CUP critica que no s'hagi fet un estudi d'impacte de gènere abans de fixar les mesures i que no tenen en compte la dona, que segons recorden, és el col·lectiu amb la situació més precària del mercat laboral i sense contraprestació per l'atenció a persones dependents.

La CUP afirma que la Paeria ha invertit més al sector de la construcció amb el plan E i el pressupost municipal, fet que no regenera el teixit productiu, ocupa un 90% de mà d'obra masculina i no és sostenible. Segons la CUP, el gerent de Serveis Personals de la Paeria, Carles Alsinet, s'ha compromès a estudiar l'aplicació de les quinze mesures a partir del setembre d'aquest any, quan es revisi el Pla municipal d'Igualtat.

La proposta inclou mesures com ara fer estudis d'impacte de gènere a totes les ordenances, reglaments, plans o programes que aprovi la Paeria, incloure clàusules socials per la igualtat a tots els contractes públics licitats per la Paeria i a les línies d'ajuts a empreses o entitats, crear un observatori local de gènere en conveni amb la Universitat de Lleida, agents socials i entitats de dones, introduir la perspectiva de gènere al Pla d'Inclusió Social i crear una finestreta única de recursos per a dones a l'Àrea de la Dona entre altres.
 
Per a saber-ne més:
 

 

Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. Cremen per primer cop fotografies de la Princesa Leonor
  3. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  4. Sant Jordi era guerrer...
  5. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  6. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid