Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Chávez: "Internet ha de ser una trinxera de lluita"

El President de la República bolivariana de Veneçuela, Hugo Chávez, nega que el seu govern planegi aplicar censures o restriccions a Internet, com els mitjans de comunicació oficials de tot el món han volgut fer creure.

"Nosaltres tenim una estratègia central que consisteix en transferir poder al poble i el primer poder és el coneixement", ha declarat Chávez al seu programa dominical Aló presidente.

22/03/2010 22:06 Internacional
Internet va ser decretat d'interès nacional a Veneçuela l'any 2000, diu Chávez, i "és gairebé obligatori garantir la seva lliure utilització". El mandatari ha donat estadístiques de com el seu govern ha augmentat fins a un 60% l'ús popular d'Internet. El nombre d'internautes l'any 2000 era de 273.537, mentre que l'any 2009 la xifra va augmentar fins a 1.585.497.

Durant l'emissió del seu programa dominical, Chávez ha inaugurat un centre d'Internet a Caracas i ha fet una crida al públic perquè incrementi el seu ús de la xarxa que, assegura, ha de ser una "trinxera de lluita contra els "valors del capitalisme". "A més a més", afegeix, "no pot haver-hi cap veneçolà que no incorpori el sistema d'alfabetització tecnològica, que ja ha alfabetitzat més de 600.000 persones".

La Llei de Telecomunicacions veneçolana deixa molt clar a l'article18 que el que es vol és regular el trànsit per Internet per augmentar l'eficiència en les comunicacions. No es planteja en cap moment el control de contingut de la informació transmesa. No es parla de censura, ni restriccions a cap llibertat, sinó d'eficiència en les comunicacions.

Per a saber-ne més:

Chávez afirma que els suposats vincles entre ETA i les FARC són una invenció de la premsa espanyola - Llibertat.cat

Los rumores sobre Chávez e Internet - Rebelion

Violencia semiótica contra Hugo Chávez - Rebelion

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid