Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Eloy Velasco era el responsable de justícia del País Valencià quan Zaplana va rebre les FARC

Eloy Velasco, el magistrat que ha assenyalat Veneçuela com a presumpta col·laboradora d'una suposada aliança entre ETA i les FARC, era el principal responsable tècnic de la justícia al País Valencià quan la Generalitat va rebre el dirigent de la guerrilla Raúl Reyes.

El govern valencià va rebre al Palau Presidencial el dirigent de les FARC Raúl Reyes el 21 de febrer de 2000.

07/03/2010 17:36 Política

 

Aquell dia la guàrdia protocolària del palau presidencial va fer una reverencial salutació al líder de la guerrilla en el moment de la seva entrada al Palau de la Generalitat per després compartir saló i atri amb Eduardo Zaplana, president de la Generalitat.

zaplana1Paradoxalment, qui acusa de complicitat Hugo Chávez amb la guerrilla, ostentava el principal càrrec que vetllava pel compliment de les lleis quan en el territori de la seva jurisdicció es rebia oficialment la gran cúpula de les FARC.

La delegació de la guerrilla va estar integrada pels comandant Raúl Reyes, Joaquín Gómez, Fabián Ramírez, Iván Ríos, Simón Trinitat i Felipe Rincón, a més d'Olga Lucía Marín, portaveu internacional i esposa de Reyes. Tots ells van mantenir converses amb el president Eduardo Zaplana, els dos vicepresidents de la Generalitat i els seus consellers. Mai una delegació d'aquest nivell i tan nombrosa ha tingut trobades amb el govern veneçolà.

Durant el període de 1995 a 2003 Eloy Velasco va exercir el càrrec de director general de Justícia, una designació de confiança política atorgada pel govern del Partit Popular del País Valencià, que comporta el major càrrec jeràrquic en aquesta matèria per darrere del conseller.

Font: Pascual Serrano

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid