Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Veneçuela condemna l'imperialisme espanyol

L'ambaixador de la República Bolivariana de Veneçuela, Isaías Rodríguez, ha titllat de "lamentables" les actituds d'alguns eurodiputats espanyols que proven d'"interferir en el destí del nostre poble just quan Amèrica celebra el Bicentenari de la seva Independència".

Tal com recull el diari Aporrea.org, Rodríguez ha denunciat que "la dreta espanyola vol muntar un circ a Europa, aprofitant el cas de RCTV".

12/02/2010 16:53 Internacional
Embajador julin isaas rodrguez daz p Embajador julin isaas rodrguez daz p

 

La declaració es produeix després que aquest dijous el Parlament Europeu (PE) aprovés una moció contra Veneçuela per la sanció administrativa aplicada a RCTV, que va ser recolzada només per 41 eurodiputats dels 732 de l'òrgan legislatiu.

Segons el diplomàtic veneçolà, "els grups conservadors espanyols en el PE estan darrere de la moció d'avui, afegint un nou capítol a la guerra de manipulació que mantenen contra Veneçuela i el procés bolivarià".

"És lamentable que just l'any quan Amèrica celebra el Bicentenari de la seva Independència, aquests eurodiputats s'executin aquestes ingerències en el destí del nostre poble, convertint a Espanya en l'epicentre de la escomesa política i mediàtica contra Veneçuela i els països germans de l'Aliança Bolivariana per als pobles de la nostra Amèrica (ALBA)", va dir.

L'ambaixador va ratificar que "novament la veritat està sent manipulada. Quan compleixi amb la Llei, RCTV podrà emetre novament el seu senyal".

Per la seva banda, l'eurodiputat espanyol i Secretari de Política Internacional del partit Esquerra Unida, Willy Meyer Pleite, va qualificar de "inacceptable" la resolució votada avui pel Parlament Europeu, a Estrasburg.

Va explicar que els grups de dreta i liberals del PE han tornat a atacar Veneçuela manipulant el procediment d'urgència sobre violacions de drets humans de l'eurocambra.

En aquesta ocasió, "han utilitzat com a pretext la situació administrativa sobre RCTV, però a Veneçuela no hi ha hagut violació de drets humans i la llibertat d'expressió està garantida gràcies a les lleis i la Constitució", va expressar Meyer.

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid