Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Uns vuit-cents treballadors afectats amb les ERO de Sharp i Marie Claire

I això que el passat mes de maig, el president de la Diputació de Castelló, Carlos Fabrai  la Generalitat van assegurar que avalarien amb dos milions d’euros Marie Claire per salvar 1.250 llocs de treball. Una operació “bàsicament social”, segons Fabra
Pel que fa a Sharp a Sant Cugat del Vallès, l'ERO afectaria a 500 treballadors de la planta durant un any, fins al mes de març del 2011. 

19/02/2010 17:04 Laboral
La direcció de la fàbrica de Sharp a Sant Cugat del Vallès va anunciar ahir al comitè d'empresa la seva intenció de presentar un nou expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal que afectarà els prop de 500 treballadors de la planta durant un any, fins al mes de març del 2011.

Actualment, la multinacional japonesa està aplicant un ERO de suspensió de contractes que finalitza l'abril.
 

Mari Claire també ha anunviat que presentarà una ERO, segons l'Informatiu 

El president de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, va anunciar el passat mes de maig que, junt a la Generalitat, avalarien amb dos milions d’euros Marie Claire per salvar 1.250 llocs de treball. Una operació “bàsicament social”, segons Fabra, perquè el tancament de l’empresa afectaria a 1.200 famílies, majoritàriament de les factories de Vilafranca i Castelló, de dos comarques deprimides com son Els Ports i l’Alt Maestrat.

Malgrat rebre esta injecció de diners, l’empresa no va garantir el manteniment dels llocs de treball, argument que no va frenar la voluntat de les dues institucions governades pel PP que seguiren amb l’operació financera. Quan no fa ni 8 mesos del rescat, l’empresa presenta un ERO que preveu l’acomiadament de 225 persones.

Este ERO de Marie Claire és un colp molt dur a les comarques dels Ports i l’Alt Maestrat, posat que és l’única industria que opera en esta zona, que patix un gran problema de despoblament. Deixar a més de 100 famílies sense un dels seus ingressos principals a Vilafranca i els voltants ferirà de mort esta microeconomia, amb pràcticament cap possibilitat de recol·locar estos treballadors en cap altre lloc, ja que no s’ha portat un política de diversificació a l’interior de Castelló.

Segons fonts de l’empresa, si s’aplica l’ERO el nombre de treballadors es reduirà a 650, la majoria a la factoria de Vilafranca, on es quedaria la producció tèxtil, mentre que a Castelló romandria la secció logística. Tot plegat, generaria un drama social per a estos municipis que acabarien de trencar el desequilibri territorial i deixarien estes comarques amb poc de futur.

 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid