Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'Estat espanyol participarà a l'ofensiva contra l'Afganistan amb 100 milions d'euros

El desplegament dels 511 militars i 40 guàrdies civils espanyols del contingent de reforç a l'Afganistan començarà aquest febrer i tindrà un cost de cent milions d'euros l'any.

Així és com la ministra de Defensa espanyola, Carme Chacón, ha defensat l'enviament de tropes a l'Afganistan que dissabte passat van iniciar els Estats Units en el que va ser l'ofensiva militar més virulenta d'ençà de l'any 2001.

17/02/2010 23:19 Internacional

 

Chacón ha explicat els detalls de l'enviament de noves tropes a l'Afganistan en una compareixença davant la Comissió de Defensa del Congrés, que avui autoritzarà el seu desplegament amb el suport de tots els grups parlamentaris, tret d'IU, ICV i ERC.


 
Un grup de 24 guàrdies civils serà el primer a arribar al país aquest mateix mes per integrar-se en la força de gendarmeria europea amb la finalitat d'adoctrinar nous policies afganesos.


 
El gruix dels 511 militars s'incorporarà a finals de març a l'equip de reconstrucció de Qala e Naw, a la província de Badghis, coincidint amb el relleu de part del contingent permanent que l'Estat espanyol té a l'Afganistan, compost per 998 soldats.



 
Amb aquest reforç, l'Estat elevarà el nombre de soldats i agents a l'Afganistan fins a 1.600, entre els quals hi ha els 70 que vetllaran per la seguretat de l'aeroport de Kabul fins al 30 de març.

La matança de dissabte no va ser un "error"

Aquesta represa de l'ocupació militar del país asiàtic ja ha provocat les primeres víctimes civils. Malgrat que inicialment s'havia indicat que la massacre havia estat un "error", l'OTAN ja ha anunciat que tornarà a utilitzar els míssils que diumenge, tot just el segon dia de l'ofensiva, van matar 12 persones.

L'OTAN ha conclòs que l'arma va disparar a l'objectiu establert i que no es va desviar. L'anunci significa que la mort dels 12 civils no va ser un "error".

"Sabem que el míssil va impactar amb l'objectiu amb què havia d'impactar. No va ser un míssil erroni. No tenia cap error tecnològic", ha assegurat un comandant als periodistes a través d'una videoconferència des de l'Afganistan.
 
Per a saber-ne més:
 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid