Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Jornada de protestes a la UAB

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) va viure ahir un matí de protestes.
 
A les dotze del migdia hi havia programada una xerrada per part de l'expresident basc Juan José Ibarretxe a la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia. Un grup d’estudiants el va rebre a crits de “torturador” i amb consignes de suport als presos polítics bascos.

26/02/2010 12:26 Drets i Llibertats
 
img_1466
 
Una hora abans, a les onze, s'havia convocat una cercavila que va sortir des de la plaça Cívica del campus i va acabar als Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.
 
Al final del recorregut es va cremar una T-10 gegant i es van estavellar ous de pintura vermella contra la seguretat dels ferrocarrils. A més, es van inhabilitar les màquines per marcar el bitllet.

Les mobilitzacions contra els Ferrocarrils a la UAB sorgeixen arran de la detenció d'un estudiant el passat dia 1 de febrer. El jove va ser detingut mentre defensava uns estudiants que estaven sent identificats per la policia secreta per haver fet unes pintades en contra de l’augment de preus del transport 'públic'. La policia actuava dins del campus tot i que legalment necessiten una autorització expressa per actuar-hi i no la van mostrar en cap moment.

Conferència accidentada


L'exlehendakari Ibarretxe no va ser gaire ben rebut ahir a la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia. Un grup d’estudiants el va rebre a crits de “torturador” i de suport als presos polítics bascos.
 
Quan el grup va intentar accedir a la sala on s’havia de dur a terme la conferència, la seguretat privada d'Ibarretxe, de la UAB i agents de paisà els ban barrar el pas. Quan el grup de joves va aconseguir accedir a la sala els agents van seguir empenyent-los i un dels agents de la seguretat privada va agredir dos estudiants.

En aquest moment hi va haver una baralla protagonitzada pels dos grups. Al cap d’una estona tres joves més que eren dins la sala van desplegar una pancarta on hi deia: “Vosaltres feixistes, sou els terroristes”. Aquest grup també va ser explusat de la sala amb la mateixa duresa.
 
Per a saber-ne més:
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid