Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Canal 9 retalla un 75% el doblatge en català però paga 6 milions d'euros per la Fòrmula 1

El nou director general del Grup Ràdio Televisió Valenciana (RTVV), José López Jaraba, ha decidit retallar costos. Hi ha crisi i un ens públic no es pot permetre certes coses. Ara bé, no les retallarà per la Fòrmula 1, per la qual Canal 9 ha pagat 6 milions d'euros al magnat Berni Ecclestone, sinó per la llengua catalana. López Jaraba ja ha anunciat que pensa retallar el doblatge en català. I no es tracta d'un percentatge raonable sinó que pràcticament liquida la indústria del doblatge en valencià. Fins a un 75% de volum de treball és el que ha decidit el director general llevar a les indústries de doblatge.

"Ens han dit que utilitzaran doblatge de nevera i ens contractaran el 25% del treball que fèiem fins a l'actualitat", va denunciar Rosa López, presidenta del Col·lectiu de Professionals del Doblatge al diari digital valencià l'Informatiu.

13/01/2010 18:58 Comunicació

López va assegurar que aquesta mesura posa en perill “el menjar” de 250 famílies valencianes que treballen en productores per a la televisió pública. 
 
Tal com remarca el diari valencia "mentre el doblatge en valencià perd tres quartes parts del seu protagonisme, Canal 9 pagarà 1,2 milions per emetre una carrera que altres televisions com la Sexta també reproduiran".

És a dir, segueix, "l'argument de l'exclusivitat no té cap pes. I tots sabem com estan els índexs d'audiència quan la televisió valenciana i el canal de Mediapro s'enfronten els dissabtes a la nit en els partits de la Lliga BBVA".

"A més a més, estos diners que RTVV "regala" a Ecclestone no es desconten del canon que la Generalitat paga al magnat britànic per tindre la Formula 1 fins al 2015. Un negoci redó."

Els dobladors valencians, que fan la majoria de treballs per a Punt 2 -la cadena cultural de TVV-, estan preocupats "pel desmantellament del segon canal i perquè els films en valencià els posen a hores intempestives". "Som un mitjà de cultura, un element essencial per a la televisió i la normalització de la llengua, posat que tot el que arriba de l'exterior i volen fer-ho en valencià, ho hem de doblar", va criticar López.

A més a més, Pastor també va explicar que el professionals del doblatge "tenen el pressupost congelat des de l'any 1994 i l'any passat ja varen patir una reducció del 25% del seu treball, a més a més del retard de més de 10 mesos en el pagament de les factures per banda de RTVV". Una situació insostenible que pot deixar vora 250 famílies a l'atur i sense cap altre recurs. "Molts dels nostres associats han hagut d'anar-se'n a Catalunya a treballar, perquè ací no hi han oportunitats", va lamentar la presidenta del col·lectiu.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid