Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Neguen les acusacions i denuncien tortures al judici contra Egunkaria

Unes cent persones es van concentrar ahir al vespre a la plaça de Sant Jaume en solidaritat amb els procesats i en contra del tancament d'Egunkaria.
Els encausats van afirmar que solament prendran per bona l'absolució. L'acusació particular, formada per AVT i Dignitat i Justícia, demana penes de fins a 70 anys de presó per impulsar i treballar a favor del periòdic en euskara. Per la seva banda, la Fiscalia no va realitzat preguntes, ja que va demanar l'arxiu de la causa
 
Ahir va començar en l'Audiència Nacional el judici pel cas del tancament del diari Egunkaria. Asseguts en el banc dels acusats es trobaven Martxelo Otamendi exdirector del diari euskaldun i Txema Auzmendi, Joan Mari Torrealdai, Xabier Oleaga i Iñaki Uria. L'acusació particular, formada per AVT i Dignitat i Justícia, demana penes de fins a 70 anys de presó per impulsar i treballar a favor del periòdic en euskara. La Fiscalia va demanar l'arxiu de la causa.

16/12/2009 01:55 Política

Els acusats van negar novament tenir alguna vinculació orgànica amb l'organització independentista ETA. També van defensar la inependència del diari en relació a qualsevol grup polític o de pressió. Ara bé, van remarcar que si van publicar una entrevista amb la organització pel seu interès informatiu, tenint en compte que és un actor polític en el conflicte.

Uria en la seva declaració Uria va denunciar les tortures a les quals va ser sotmès durant la seva detenció en mans de la Guàrdia Civil. Uria va explicat que va ser despullat contínuament. Va dir que els guàrdia civils li van posar la borsa en el cap una vegada i una altra, fins a gairebé ofegar-li, i el van apuntar amb armes infraroges. "Em van copejar amb listines i periòdics, i escoltava permanentment els crits dels altres detinguts", va resaltar.  Martxelo Otamendi exdirector del diari també denunciar torturesen aquest línia.

Entre uns altres, van acompanyar fins a l'Audiència Nacional als acusats Markel Olano diputat general de Gipuzkoa, Josu Erkoreka, Jose Ramon Beloki i Joseba Agirretxea diputats del PNB, Xabier Zubizarreta, Emparo Lasheras i Mirin Legorburu de l'esquerra abertzale, Jon Abril coordinador de Aralar i Mikel Basabe parlamentari per aquesta formació, Pello Urizar coordinador general de EA, Maiorga Ramirez i Koldo Amezketa parlamentaris de Nabai i ambdós membres de EA, Iñaki Galdos president de Hamaikabat, Adolfo Muñoz secretari general de ELA i Ainhoa Etxaide de LAB, Josu Juaristi director de Gara, Joan Ridao i Joan Triga de ERC, Koldo Tellitu president de la confederació de Ikastolas i Xabier Mendiguren de Kontseilua.

Per saber-ne més
 
 
 
 
 
5 anys sense Egunkaria: Concentració a Barcelona per la llibertat d'expressió   - Llibertat.cat

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid