Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'ajuntament de Torà dóna suport a la consulta sobre la Independència dels Països Catalans

 

La Coordinadora de les consultes sobre la Independència es dedicarà exclusivament a organitzar les properes convocatòries del mes febrer i abril, segons es desprén de l'assemblea que va tenir lloc ahir a Sant Antoni de Vilamajor. També es va remarcar que la Coordinadora resta al marge de la ILP que es va presentar aquesta setmana al Parlament, ja aquesta només l'assumiran els seus promotors a títol personal.

Divendres passat l'ajuntament de Torà (Segarra) va aprovar per unanimitat una moció de suport a la realització al municipi d'una consulta sobre la independència dels Països Catalans. La moció l'han presentat conjuntament els tres partits amb representació a l'ajuntament (CiU, ERC i CUP).

A continuació podeu llegir íntiegrament la moció:

 


20/12/2009 08:54 Política
Moció presentada conjuntament pels Grups Municipals de  Convergència i Unió (CiU), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), per a incloure en la propera sessió plenària de l’Ajuntament de Torà.
 
MOCIÓ DE SUPORT A LA REALITZACIÓ DE LA CONSULTA POPULAR SOBRE LA INDEPENDÈNCIA DELS PAISOS CATALANS
 
El diumenge 13 de setembre es va realitzar a la vila d'Arenys de Munt (Maresme) una consulta popular sobre la voluntat ciutadana que el poble català es constitueixi en un estat independent. Aquesta iniciativa ciutadana comptava, al principi, amb el suport del consistori arenyenc i de la majoria de grups polítics. Diversos partits encapçalats per la Falange Española de las JONS es van mostrar contraris a la celebració d'atorgar veu al poble d'Arenys de Munt i finalment la fiscalia de l'Estat va prohibit que l'Ajuntament d'Arenys col·laborés en aquesta expressió de democràcia.
 
Responent a aquesta agressió directa als drets fonamentals de les persones i els pobles, que és expressar l'opinió, més de 150 municipis del país ja han decidit convocar consultes populars en la mateixa direcció, com a defensa descarada de la democràcia que queda en entredit amb aquesta mena de sentències.
 
Atès que la llibertat d'expressió de les persones és un dels béns que cal preservar i si aquesta característica s'aplica a tota una comunitat municipal encara té més valor en ell mateix perquè afecta a més gent i les seves decisions són més transcendentals.
 
Atès que últimament estem assistint a una reafirmació de la personalitat col·lectiva catalana perquè aquesta se'n va adonant que la via estatutària s'ha esgotat i que per millorar el seu nivell de vida cal aconseguir un estatus polític que impliqui la total sobirania de la nostra nació.
 
Atès que va quedant palès que només des de la unitat de les forces polítiques i de la societat civil es podrà aconseguir la fita de la independència dels Països Catalans.
 
Atès que ja s'ha acabat allò d'anar a pidolar a Madrid perquè som nosaltres qui paguem i som nosaltres qui hem de decidir què en fem dels nostres diners.
 
Atès que Torà no ha de deixar passar aquesta oportunitat i cal que se sumi a les consultes de moltes viles i ciutats catalanes que també ho estan fent.
 
Atès que les catalanes i els catalans tenim èticament la força de la raó enfrontades a la
raó de la força dels espanyols a l'hora de decidir el nostre futur.
 
Atès que en democràcia el poble sempre ha de poder expressar la seva opinió, en tots i cadascun dels temes que afecten el conjunt de la ciutadania i amb un respecte cap a totes les expressions democràticament expressades sobre les qüestions plantejades.
 
Atès que la llibertat no es demana sinó que simplement s'exerceix.
 
Atès que en les darreres setmanes s’està constituint a Torà la plataforma organitzadora per la consulta popular sobre la independència nacional formada per persones a títol individual del municipi, vinculades amb diferents entitats i col·lectius locals, i amb l’objectiu d’organitzar una consulta a al nostre municipi.
 
ACORDEM:
 
 
1 - Donar suport a la consulta popular que ha acordat realitzar la plataforma organitzadora per la consulta popular sobre la independència dels Països Catalans a Torà.
 
2– Col·laborar fins allà on sigui possible per a la realització d'aquesta consulta popular.
 
3- Comunicar aquest acord al Parlament de Catalunya, als i les portaveus dels grups parlamentaris amb representació a la Cambra, a l’entitat Decidim.cat i la Coordinadora per la consulta sobre la independència.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid