Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
PNB, PSE i PP rebutgen l'oferta per la pau de l'esquerra independentista basca

El Partit Socialista Basc (PSE), el Partit Popular (PP) i el Partit Nacionalista Basc (PNB) han rebutjat l'oferta de l'esquerra abertzale d'iniciar un nou procés de diàleg entre el Govern espanyol i ETA per obtenir un procés de pau. El portaveu socialista Juan Antonio Pastor creu que Batasuna "no té cap credibilitat"; el president del PP, Antonio Basagoiti va dir que es tracta d'una "estafa"; mentre que l'alcalde de Bilbao Iñaki Azkuna va assenyalar que l'esquerra independentista ha de "desprendre's dels seus cosins" i "dir que no a la violència". Després de conèixer la proposta dels independentistes d'obrir un nou procés de negociació entre ETA i el govern espanyol "en absència total de violència i sense ingerències", José Antonio Pastor va afirmar que el document "sona a música vella i antiga, a aquelles paraules d'Arnaldo Otegi a Anoeta, que ja sabem el que van donar de sí posteriorment".

16/11/2009 14:47 Internacional

 

"No diuen res que no haguessin dit fins ara i tots sabem el que donen de si les paraules que pronuncia aquesta gent. Per tant, no tindran cap credibilitat mentre ETA no desaparegui definitivament i lliuri les armes", va insistir.

Per Pastor, les declaracions són "cants de sirena, tractar d'enganyar la ciutadania, de tenir-nos entretinguts amb declaracions que no van enlloc".

Partit Popular

En aquesta mateixa línia es va situar el president del PP del País Basc, Antonio Basagoiti, en assenyalar que la citada oferta de pau és una nova "estafa" de l'esquerra abertzale.

"Es produeix ara perquè estan molt nerviosos, en la ruïna, s'acosten les municipals i no poden tenir ni regidors, ni alcaldes ni diputats forals", va subratllar.

Partit Nacionalista Basc

El dirigent del PNB, Andoni Ortuzar, va assegurar que l'esquerra abertzale "ha perdut tota la credibilitat que tenia" i "el que ha de fer és a dir a ETA que la violència s'ha acabat".

Ortuzar va explicar que "la pau a Euskadi es porta molt fàcilment: que ETA digui que la violència s'ha acabat, ve la pau a Euskadi. I l'esquerra abertzale ha de dir a ETA que el seu temps s'ha acabat, que les pistoles ja no serveixen", va afegir.

El líder del PNB biscaí va indicar que les pistoles "no han servit mai", ni tan sols contra la dictadura, però "ara menys que mai".

 

Per saber-ne més

L'Esquerra Independentista Basca es manifesta "per un procés polític pacífic i democràtic" - Llibertat.cat

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid