Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Tarragona denuncia la presència de circs amb animals a la ciutat

Davant la instal·lació d'un circ ambulant a Tarragona, la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Tarragona manifesta la seva disconformitat en referència a l'explotació d'animals i l'exemple que dóna tant als infants com al tipus de cultura que proposa el consistori per a la Candidatura Cultural del 2016. La CUP de Tarragona expressa el seu rebuig a la utilització d'animals pel Gran circo americano a la ciutat de Tarragona. La CUP entén que "un espectacle basat en la humiliació i el sofriment d'animals no ajuda a inculcar als nostres fills els valors d'empatia i de respecte cap a les altres persones", i afegeix que "els xiquets veuran els animals com un simple objecte de diversió, als quals se'ls pot dominar i explotar".

 

24/10/2009 11:45 Política

"Els animals utilitzats en aquests espectacles són éssers que senten de la mateixa manera que ho fem nosaltres", manifesta la candidatura, la qual recorda que el bestiar "és segrestat del seu hàbitat natural, separat de les seves famílies i obligat a viure engabiats tota la vida en condicions nefastes per a la seva salut". Afegeix també que als animals se'ls colpeja i se'ls priva d'aigua i aliments perquè obeeixin. 

La CUP entén que "si Tarragona pretén ser la Capital de la Cultura Europea el 2016, ha de començar per oferir una oferta cultural digna, que doni prestigi a la ciutat, i que promogui els artistes i ballarins en lloc de domadors i domats".

Tot i que la CUP denuncia "la manca de cultura digne a la ciutat de cara a la candidatura del 2016", aclareix que no és des d'un àmbit constructiu ja que "entenem que Tarragona no s'ha de presentar per ser capital espanyola, sinó catalana".

Per això, la formació insta l'Ajuntament a "actuar com la resta de països europeus i a prohibir els espectacles amb animals i deixi de donar llicències a aquests espectacles tan poc dignes".


Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid