Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El Consell Plenari d'Arenys tindrà lloc demà amb la participació de més de 100 comissions locals

Més de 100 Comissions Organitzadores locals de consultes independentistes assistiran al Consell Plenari de la Consulta sobre la Independència que es celebrarà aquest dissabte 24 d’octubre a partir de les 16:00h a Arenys de Munt. En la reunió del Consell Plenari han estat convocades totes les Comissions Organitzadors locals que estan preparant la Consulta sobre la Independència i totes les entitats, plataformes sobiranistes i partits polítics que hi vulguin participar. Es preveu una assistència multitudinària. A la reunió hi ha previst aprovar els objectius nacionals de la consulta i ratificar la Comissió Tècnica Nacional que està supervisant tot el procés d'organització de les consultes. A més, es faran quatre xerrades de formació sobre aspectes organitzatius de la consultes.

23/10/2009 16:12 Política

 

En la reunió s’aprovaran els objectius nacionals de la Consulta:


1. La Consulta sobre la Independència de la Nació Catalana que s’organitzarà a molts municipis de la nostra nació té per objectiu demostrar al poble català i a tots els pobles del món que la nostra nació està preparada per afrontar l’exercici del dret a l’autodeterminació i la independència política, malgrat els obstacles i impediments que posa l’estat espanyol.

2. Quan es consideri acomplert aquest primer objectiu, la Coordinadora impulsarà  la convocatòria d’un  referèndum nacional d’independència amb caràcter vinculant que haurà de ser promogut per la pròpia Coordinadora, la ciutadania i pels agents socials i polítics. Si la independència fos  proclamada de forma unilateral per part dels nostres representants polítics, el referèndum tindrà un caràcter ratificatori d’aquesta proclamació d’independència.

3. Tot aquest procés es fonamenta en l’autoorganització de la societat civil i en l’autoreconeixement del poble català com a nació i com a subjecte polític. Per això, les xarxes socials i ciutadanes que ara es constitueixen, o que es puguin constituir en el futur, seran la base sobre la qual s’ha d’apuntalar  i defensar democràticament el procés d’independència de la nació catalana que ara comença.  

També es ratificarà la Comissió Tècnica Nacional que està assessorant i acompanyant tot el procés d’organització de les consultes i, finalment, es portaran a terme quatre xerrades de formació:

1) Coordinació de voluntaris (a càrrec de Josep Manel Ximenis).

2) Campanya de participació, vot anticipat i porta a porta (a càrrec d’Uriel Bertran).

3) Logística i infraestructures (a càrrec de Lluís Pérez).

4) Comunicació (a càrrec d’Anna Arqué).

A cada delegació que assisteixi se li entregaran els protocols de treball sobre cadascuna d’aquestes àrees. Al final de la jornada es farà pública la llista dels municipis que faran la consulta el 13 de desembre.
 
Èxit de la conferència sobre les consultes independentistes a Girona 
 
foto_xerrada_consultes.jpg
Unes setanta persones van assistir ahir, dijous 22 d'octubre, a la conferència organitzada per la CUP de Girona a la Farinera. Josep Manel Ximenis i Jordi Bilbeny, membres de la CUP i impulsors de la consulta d'Arenys de Munt, van exposar les principals claus de la consulta del 13 de setembre, i van valorar la dinàmica que s'ha generat durant els darrers mesos. Francesc Ribera Titot, per la seva banda, va aportar la perspectiva del cas d'una ciutat mitjana com Berga, que fou un dels primers municipis que va apostar per realitzar una consulta després del cas d'Arenys. Tots plegats van coincidir a destacar de la importància i novetat que està significant l'organització massiva de consultes populars, així com la transcendència del moment. La conferència va coincidir amb la recent presentació de la comissió Girona Decideix, que han impulsat entitats de la ciutat amb l'objectiu de celebrar una consulta sobre la independència a la ciutat de Girona.
 
 
   
ORDRE DEL DIA  DEL CONSELL PLENARI DE LA COORDINADORA PER LA CONSULTA SOBRE LA INDEPENDÈNCIA

Població:     Arenys de Munt
Data:         24 d’octubre del 2009
Hora:         a partir de les 4 de la tarda
Lloc:         Sala Municipal ( Rbla. Francesc Macià, 59)

Participants: totes les Comissions Ciutadanes Locals organitzadores de consultes que hi vulguin participar, juntament amb totes aquelles entitats, associacions, formacions polítiques, sindicats, sindicats estudiantils, que  vulguin incorporar-se a la Coordinadora.

Acreditacions: a partir de 2/4 de 4 fins a les 4 al vestíbul de la Sala Municipal de l’Ajuntament d’Arenys de Munt.

ORDRE DEL DIA:

Benvinguda a càrrec de l’alcalde d’Arenys de Munt, Carles Móra.

Presentació dels representants, amb veu i vot, de cada una de les entitats participants.

Debat i aprovació, si s’escau, del reglament de funcionament del Consell Plenari.

Al Consell Plenari de la Coordinadora de la consulta sobre la independència de la nació catalana hi podrà participar qualsevol Comissió Ciutadana Local organitzadora de la consulta, entitat, associació, formació política, sindicat, sindicat d’estudiants,.. que hi vulguin participar.
 
Atès l’elevat número de participants previst en els Consell Plenaris, només tindrà veu i vot un representant per Comissió Local o entitat que hi participi. Aquest representant actuarà en la presa de decisions a títol individual, per tant haurà de disposar de la confiança d’aquells a qui representa. Les decisions preses no seran revocades ni podran ser endarrerides per ser consultades.
 
En el torn de paraules: cada representant participant només disposarà de 2 minuts per torn de paraula.

El Consell Plenari es reunirà el tercer dissabte de cada mes.

El Consell Plenari triarà un Secretariat que serà el responsable de redactar l’acta de cada Consell i de convocar i elaborar un Ordre del Dia del proper Consell.

La Coordinadora es dotarà d’una Comissió tècnica que assessorarà, ajudarà, farà propostes i informarà del aspectes tècnics necessaris per organitzar una consulta. Cada Comissió Local és lliure d’assumir o adaptar aquestes propostes a les seves particularitats especifiques.

El Consell Plenari podrà crear una Coordinadora Nacional que estigui integrada per membres del Consell Plenari, de dimensió més reduïda, per poder resoldre les qüestions més urgents que puguin aparèixer.

Debat i aprovació, si s’escau, dels objectius fundacionals de la Coordinadora per la  Consulta sobre la Independència.

Objectius:

1. La Consulta sobre la Independència de la Nació Catalana que s’organitzarà a molts municipis de la nostra nació té per objectiu demostrar al poble català i a tots els pobles del món que la nostra nació està preparada per afrontar l’exercici del dret a l’autodeterminació i la independència política, malgrat els obstacles i impediments que posa l’estat espanyol.

2. Quan es consideri acomplert aquest primer objectiu, la Coordinadora impulsarà  la convocatòria d’un  referèndum nacional d’independència amb caràcter vinculant que haurà de ser promogut per la pròpia Coordinadora, la ciutadania i pels agents socials i polítics. Si la independència fos  proclamada de forma unilateral per part dels nostres representants polítics, el referèndum tindrà un caràcter ratificatori d’aquesta proclamació d’independència.

3. Tot aquest procés es fonamenta en l’autoorganització de la societat civil i en l’autoreconeixement del poble català com a nació i com a subjecte polític. Per això, les xarxes socials i ciutadanes que ara es constitueixen, o que es puguin constituir en el futur, seran la base sobre la qual s’ha d’apuntalar  i defensar democràticament el procés d’independència de la nació catalana que ara comença. 

Ratificació de la creació d’una Comissió Tècnica Nacional. Crida a la incorporació de totes aquelles persones que puguin i vulguin col·laborar de forma voluntària en aquesta Comissió.
Debat sobre la creació d’una Coordinadora Nacional que estigui integrada per membres del Consell Plenari, i votació de la seva composició en el cas de considerar-se convenient la seva creació.

Presentació i debat dels serveis i les infraestructures que podrem compartir totes les Comissions Ciutadanes Organitzadores locals que ho considerin oportú.

Llistat dels municipis que celebraran la consulta el 13 de desembre; sistema informàtic comú per portar el control de la participació i la validació de la identitat del votant; central de compres de material logístic i de campanya; material per a les campanyes genèriques: de participació, porta a porta i vot anticipat; assessorament i formació en el territori i altres...

8. Presentació i debat de les diferents propostes d’actuació a nivell local en quatre àmbits prioritaris

Campanya de participació, porta a porta, vot anticipat i suport d’entitats.    
 
Fonts d’ingressos.

Premsa, comunicació

Logística i infraestructures i seguretat

Coordinació, distribució de voluntaris, tasques dels responsables d’àrea i funcionament de la jornada electoral.

Seria convenient, per tant, que els/les responsables locals d’aquestes quatre àrees: Coordinació, Campanya, Premsa i Comunicació, i Logística, poguessin assistir al Consell Plenari i participar cadascun d’ells/elles en els respectius grups de treball.

Nota: Les esmenes als punts 3 i 4 de l’Ordre del Dia s’haurien d’enviar com a màxim el 23 d’octubre a l’adreça de correu electrònic: info@referendumindependencia.cat. 
 
Pr saber-ne més
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid