Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
AI denúncia amenaces a la comunidat LGTB en Serbia

La premsa internacional és fa ressó de la prohibició de la Marxa de l'Orgull Gai a Serbia.

AMNISTIA INTERNACIONAL adverteix que els defensors dels drets humans, inclosos aquells que treballen en organitzacions de lesbianes, gais, transexuales i bisexuales (LGTB), estan en perill i les autoritats fallen en la seva funció de protegir-los,.

L'organització ha fet una crida al govern serbi perquè posi en pràctica els principis de la Declaració de Drets Humans de Nacions Unides, que proporciona un marc per a la protecció dels activistes. AI també ha demanat a les ambaixades dels països membres de la Unió Europea que donin suport als activistes serbis.

20/09/2009 12:24 Internacional

Assenyalen que al voltant de la marxa de l'Orgull Gai prevista hi ha hagut diverses amenaces i atacs contra els organitzadors. A causa de les serioses intimidacions per part de grups religiosos i d'extrema dreta, la comunitat gai de Sèrbia no ha pogut celebrar amb tranquil·litat aquest esdeveniment des de l'any 2001, agrega l'informe.

Les autoritats sèrbies estan obligades a protegir els drets reunió i llibertat d'expressió per a totes les persones. Han de condemnar públicament tots els atacs i amenaces contra els activistes defensors dels drets humans i proveir-los protecció i suport durant el Belgrad Pride, exhorta AI.

Finalment, l'organització ha fet una crida al govern serbi perquè posi en pràctica els principis de la Declaració de Drets Humans de Nacions Unides, que proporciona un marc per a la protecció dels activistes. AI també ha demanat a les ambaixades dels països membres de la Unió Europea que donin suport als activistes serbis. font: Univers Gai

Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Alhora i la CUP
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid