Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
«La victòria de la consulta independentista és absoluta»

L'esquerra independentista del Maresme defineix la jornada del proper 13 de setembre de "fita històrica", i agraeix l'Estat espanyol, Ciutadans i la Falange que s'hagin posicionat en contra del referèndum: "Gràcies als retractors de la consulta, el que inicialment s'havia plantejat con un joc de desinhibició mental es convertirà en una votació èpica", va manifestar l'historiador i membre de la CUP d'Arenys de Munt, Jordi Bilbeny en la roda de premsa d'ahir. En aquest sentit, afirmen que no tenen por de la manifestació que pensa dur a terme la Falange i declaren que, en tot cas, el responsable dels possibles incidents serà el Departament d'Interior per no haver prohibit la manifestació en considerar "legal" la Falange.

 

04/09/2009 23:00 Política
En una roda de premsa duta a terme divendres, l'esquerra independentista del Maresme es va mostrar segura i contundent de la victòria. "La victòria de la consulta és absoluta gràcies a la transcendència que li han donat l'Estat i col·lectius com la Falange o partits com Ciutadans", va reiterar Bilbeny.

Per la seva banda, el portaveu de la CUP a Mataró, Xavier Safont-Tria, que no va poder convèncer la majoria dels regidors de la capital del Maresme per donar suport a la iniciativa arenyenca, diu que l'exemple d'Arenys de Munt s'hauria d'estendre a altres pobles perquè aquest, assegura, és l''únic camí cap a la independència'. Safont-Tria entén que l'Estatut és ja una "estructura del passat". En aquest mateix sentit es va expressar el portaveu de Maulets a la comarca, Eudald Calvo: "Que la proposta d'Arenys es contagiï com la grip i s'escampi", va etzibar.

Josep Manel Ximenis, regidor de la CUP d’Arenys de Munt i membre de la comissió organitzadora, ha dit que han sobrepassat qualsevol expectativa que s’havien plantejat en un inici després que alguns partits polítics i, fins i tot el govern espanyol, s’hagi posicionat en contra de la consulta popular. Ximenis també ha avançat que confien a fer la consulta a la Sala Municipal però que en cas que la jutgessa ho prohibeixi el proper dilluns tenen més espais disponibles cedits per altres associacions locals.

Tant la CUP com Maulets van treure ferro fort a la manifestació de la Falange així com als instruments legals que pugui fer servir l'Estat espanyol per tal d'impedir el referèndum. "Hem deixat enrere la por", va exclamar Safont-Tria. I Calvo va afegir: "El dia 13 ha de ser una jornada festiva i s'han de saltar els temors". La CUP i Maulets, però, no amaguen que la presència de La Falange pugui provocar algun incident violent. Abans que això passi, ja han assenyalat al conseller d'Interior, Joan Saura, així com a la resta del Departament, d'aquests possibles incidents.

D'altra banda, mentre continua el ball de bastons al voltant de la consulta independentista o la resolució de recursos judicials que podrien posar en perill la seva celebració, els organitzadors ja han començat a acceptar els vots per correu que arriben dels veïns d'Arenys de Munt que el pròxim dia 13 no podran ser al poble per votar. De moment ja hi ha una urna amb una vintena de butlletes.

Les organitzacions de l'esquerra independentista del Maresme han elaborat un manifest de suport a la consulta en el qual mostren la seva satisfacció pel fet que Arenys de Munt "sigui el primer poble dels Països Catalans que posi en pràctica el dret a l'autodeterminació" en el que consideren "un pas important en l'aprofundiment democràtic de les llibertats individuals i col·lectives" i "un graó més en la presa de consciència col·lectiva en el camí per aconseguir la llibertat nacional i social del poble català".

L'EI del Maresma denuncia l'intent de l'Estat espanyol de suspendre per ordre judicial la consulta, "la qual cosa representaria un atac directe i inacceptable a la llibertat d'expressió de la ciutadania". Alhora, denuncien "el clima de crispació i de por generats per les amenaces i la concentració convocada per Falange Española de las JONS". Recorden que es tracta d'un partit feixista responsable dels crims comesos durant la Dictadura franquista, que "hauria de ser una formació il·legal i depurada judicialment, tal i com succeí en el seu dia amb el partit nazi a Alemanya i el feixista a Itàlia".

L'actitud del Departament d'Interior de permetre la manifestació feixista és, per a l'EI maresmenca, "una decisió política irresponsable, que cerca boicotejar i fer fracassar la Consulta per la Independència". En aquest sentit responsabilitzen el seu màxim dirigent, Joan Saura, de tot el que es pogués produir en aquesta manifestació. CUP i Maulets fan una crida a la mobilització "respectuosa i responsable de totes les persones i col·lectius de la comarca i de la Nació partidàries de l'autodeterminació, per tal que la Consulta d'Arenys de Munt es desenvolupi de forma exemplar" i demanem a tota la població d'Arenys de Munt i a la gent que el dia 13 de setembre s'hi desplaci "que no cedeixi a les possibles provocacions feixistes i/o policials i que se segueixin les indicacions i es doni suport a la programació d'actes reivindicatius que estableixi la Comissió Organitzadora de la Consulta"
 
Comunicats: 
 
 
 
 
Per saber-ne més:
Seguiment informatiu del Referèndum
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid