Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Interior autoritza la manifestació de Falange a Arenys de Munt el mateix dia de la consulta

L'alcalde demana que es prohibeixi, però la conselleria es limita a traslladar-la de lloc, segons  ha pogut saber l'AVUI. Cal dir que la Falange ha fet diverses amenaces públiques a la CUP i als seus militants, com així mateix a tots aquells que es presentin per exercir el seu dret ciutadà al vot. Recordem també que l'Ajuntament d'Arenys de Munt, governat per Arenys de Munt2000-ICV, CiU i PSC, va aprovar una moció que demana la dimissió del conseller d'Interior, Joan Saura (ICV), i el d'Universitats, Josep Huguet (ERC), per la gestió feta respecte als estudiants anti-Bolonya.

El pròxim 13 de setembre els veïns d'Arenys de Munt estan convocats a votar en una consulta sobre la Independència de Catalunya i la Falange Española de la Jons farà una manifestació contra la iniciativa, ja que el departament d'Interior ha autoritzat la protesta. 

 

18/08/2009 00:55 Política

Malgrat que l'Ajuntament ha demanat que s'impedeixi l'acte dels ultradretans per evitar incidents, la conselleria només ha demanat a la Falange que no la faci davant de la sala municipal de l'Ajuntament on es farà la votació. De manera que l'alcaldia manté ara un estira-i-arronsa amb el departament de Joan Saura.

 Arenys és el primer municipi que convoca un referèndum –no vinculant– sobre aquesta qüestió, impulsat pel Moviment Arenyenc per l'Autodeterminació (MAPA) i que compta amb el suport de l'Ajuntament.

El departament de Joan Saura ha escoltat les queixes de l'Ajuntament d'Arenys de Munt sobre la inoportunitat de la cita de les Jons, però només ha posat la condició del canvi d'escenari per evitar que coincideixi amb els veïns que aniran a votar.

L'alcalde d'Arenys de Munt, Carles Móra, (del grup Arenys de Munt 2000, una EPM vinculada a ICV) assegura que fa setmanes que es troba en un “estira-i-arronsa” amb Interior. “Una manifestació de la Falange el mateix dia que se celebra una consulta sobre l'autodeterminació de Catalunya és una bomba de rellotgeria”, afirma Móra, que pronostica enfrontaments entre el col·lectiu ultra i els independentistes. A més, assenyala que del 9 al 13 de setembre el poble acull una fira popular que omplirà de parades la plaça de l'Ajuntament i de l'església.

“No volem cap manifestació aquell dia”, insisteix l'alcalde, que lamenta que quan un municipi es decideix a organitzar una consulta popular sobre la independència de Catalunya amb rigor i seriositat sorgeixin aquest tipus de dificultats de grups “totalitaristes”. “Comptàvem que Interior prohibiria la manifestació”, afegeix.

Des del departament d'Interior no han volgut donar explicacions sobre la resolució de la protesta comunicada per la Falange. De fet, tot i indicar que la resolució es va comunicar divendres, la conselleria manté que no pot comentar-ne el contingut perquè no hi ha constància que la Falange hagi rebut la comunicació.
 
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid