Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
5.000 signatures per l'absolució de Núria Pòrtulas

 Familiars de Núria Pòrtulas han presentat avui a la Delegació del Govern i a la Subdelegació de l'Estat de Girona 5.000 signatures demanant la seva absolució. Aquestes signatures se sumen a les 10.000 que, fins avui, el col·lectiu que dóna suport a Pòrtulas ja ha presentat. El germà de l'acusada, Miquel Pòrtulas, ha criticat que el judici és 'polític' i que, durant la instrucció, s'han criminalitzat 'idees i no fets'. També ressalta que el cas és un exponent 'clar dels muntatges dels Mossos d'Esquadra'.

08/07/2009 20:48 Drets i Llibertats

A menys d'una setmana per a l'inici del judici contra Núria Pòrtulas a l'Audiència Nacional, els familiars no paren de moure's per reclamar l'absolució de la noia de Sarrià de Ter (Gironès). De moment, ja han entregat 15.000 signatures a favor de l'encausada i preparen la manifestació que, aquest dissabte, com a preludi del judici, recorrerà els carrers de Girona. L'objectiu del col·lectiu és que la seva reivindicació arribi al conseller d'Interior, Joan Saura, i al secretari general, Joan Boada. Els familiars els acusen de ser 'culpables de la detenció de Núria Pòrtulas sota l'aplicació de la llei antiterrorista' i dels quatre mesos que la jove va passar en presó preventiva a Soto del Real.

També recalquen que tot el cas és 'un càstig' als moviments antisistema. El col·lectiu també acusa l'Estat de ser 'còmplice' de la responsabilitat política del cas, i del fet que la fiscalia hagi mantingut la petició de cinc anys de presó per pertinença a banda armada .El germà de l'acusada, Miquel Pòrtulas, ha parlat en nom de la seva germana dient que 'ella té molt clar' que es tracta 'd'un judici polític i d'idees'. Miquel Pòrtulas ha afegit que s'estan 'criminalitzant idees' –en referència als moviments antisistema- i que 'no hi ha cap acció' en aquest procés que sigui punible .

La campanya per a l'absolució de Núria Pòrtulas continuarà aquest dissabte amb una manifestació a Girona. La marxa sortirà a les set del vespre de la seu d'ICV, a la carretera Barcelona. Diumenge, un autobús que sortirà de Girona i farà parades a Barcelona i Lleida, portarà el col·lectiu fins a Madrid. El dia 13, mitja hora abans del judici, hi haurà una concentració de suport a davant de l'Audiència Nacional. El judici contra Núria Pòrtulas s'ha fixat per a les deu del matí. A més de la pena de presó, la jove anarquista s'enfronta a pagar una multa de 6.300 euros i a quinze anys d'inhabilitació.

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid