Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Premis Ovidi Montllor de la Música en Valencià

El proper dimarts 30 el Teatre Micalet de la ciutat de València acollirà la quarta gala de lliurament d'aquests guardons a la música en valencià. Dels quaranta treballs que s'han presentat enguany, dèsset han passat a la fase final. El jurat està format, entre d'altres, per Josep Vicent Frechina, Vicent Contrí i Eduard Guillot, que decidiran quina ha estat la millor cançó, la millor lletra o el millor disc en tres categories.

També es lliurarà el Premi Muixaranga, que s'atorga per votació popular a través del Facebook i reconeixerà el millor disc de l'àmbit lingüístic.

25/06/2009 02:26 Cultura

Josep Frechina, secretari del jurat, ha dit que aquests guardons són una forma de fer balanç de l'evolució artística de la música en valencià. Frechina ha destacat que cada any hi ha més discs, d'estils diferents i que guanyen en qualitat.

El Col·lectiu de Músics i Cantants en Valencià ha decidit atorgar a Paco Muñoz el premi a la trajectòria individual.

En 1975, Muñoz va fer els primers concerts i a partir de 1984 va centrar la seua carrera en música per a xiquets. Ha recuperat més de cent cançons destinades al públics infantil i és autor de «Què vos passa valencians», inclosa en el primer disc, «La llibertat la picaren».

Entre els finalistes al millor disc de pop-rock es troben Gàtaca, Rapsodes, Senior i el Cor Brutal i Arthur Caravan. El millor disc de folk es decidirà entre Al tall, Mara Aranda i Solatge, Carles Dénia i la Nova Rimaire i Compartir dóna gustet. Òscar Briz, Hugo Mas, Gent del desert i Verdcel aspiren a la millor cançó.

Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  7. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  10. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid