Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Acte de suport a Núria Pòrtulas a Barcelona

10.04.07 Demà 11 d'abril es celebrarà un acte de suport a Núria Pórtulas en el qual intervindran el filòsof Josep M. Terricabras, Benet Salellas, advocat de la Núria; Miquel Pórtulas, germà de la Núria, i Oleguer Presas, que presentarà un manifest de suport a la Núria signat per diferents personalitats del món acadèmic, cultural i de la comunicació. D'altra banda, Els Verds Esquerra Ecologista de Catalunya, partit que forma coalició amb Iniciativa per Catalunya, ha demanat a l'Audiència Nacional espanyola que deixi en llibertat Núria Pòrtulas, ja que no s'ha respectat la presumpció d'innocència de la jove

10/04/2007 22:25 Política
Entre els signants del manifest destaquen noms com Ventura Pons, Fermín Muguruza, Arcadi Oliveras, Pepe Rubianes  Manu Chao, Matthew Tree, Feliu Ventura, Hector Lopez Bofill, Joel Joan, Miquel Gil, Vicent Partal o els mateixos Oleguer Presas i Terricabras.

L'acte serà a les 19h al local Brindem Brindola (c/ Riera Alta 4-6) de Barcelona
 
 
Manifest 
Per la llibertat de la Núria Pòrtulas

Ja són molts els ajuntaments que a través de mocions aprovades als seus plens s’han posicionat a favor de la llibertat per la Núria Pòrtulas, així com moltes entitats i persones a través de l’adhesió al manifest de la campanya i de cartes i articles de suport publicats en diaris i pàgines electròniques.

La Núria Pòrtulas, una jove compromesa amb el seu entorn social, va ser detinguda i empresonada sota la llei antiterrorista, per ordre de l’Audiència Nacional, a petició dels Mossos d’Esquadra per la imputació de tinença d’explosius i pertinença a banda armada; però posteriorment, a la vista a l’Audiència Nacional, el jutge va decidir imputar tan sols col·laboració amb banda armada, ja que no hi havia indicis d’explosius.

Des del passat 7 de febrer la Núria Pòrtulas roman en presó preventiva a Soto del Real, a l’espera de la presentació de noves diligències per part dels Mossos d’Esquadra, tot i que el jutge que porta el cas ja les ha demanat als Mossos en tres ocasions des que va començar el procés.

El detonant d’aquesta operació va ser l’existència d’una llibreta blava i divers material de difusió anarquista, que se li va requisar dues setmanes abans en un control dels Mossos d’Esquadra tornant d’una manifestació contra els abusos policials a Olot. A la llibreta hi havia informació sobre la campanya de suport a Juan Surroche, anarquista pres per l’estat italià.

Així doncs, els indicis causants de l’empresonament preventiu són, d’una banda la seva implicació en la campanya de suport a Juan Surroche, i de l’altra les dades sobre institucions gironines trobades a la llibreta blava.

Aquest no és més que un cas entre molts altres de persones imputades per causes polítiques, retallant així de forma greu la llibertat d’expressió. Per això les persones sotasignants fem públic el nostre suport a la campanya per la llibertat de la Núria Pòrtulas pels següents motius:

    * Pensem que aquests fets no poden justificar ni l'empresonament preventiu ni la imputació de col·laboració amb banda armada, ja que és totalment inversemblant que una suposada banda terrorista italiana, de la qual no es coneix ni el nom ni cap membre component, pugui preparar un atemptat a Girona. A més, les accions en les quals ha participat la Núria, com la campanya de solidaritat amb Juan Surroche, han estat de caire pacífic, ja siguin manifestacions, concerts o encartellades. Apel·lant a la presumpció d’innocència, doncs, no és raonable pensar que hi ha indicis per acusar-la del que se li imputa.

 
    * No creiem adequada l’actuació dels Mossos pel que fa a les mesures desproporcionades que es van adoptar el dia de la detenció com són la irrupció dels cossos policials, amb la cara tapada i sense donar explicacions a altes hores de la matinada als escorcolls a l’immoble okupat on residia la Núria i a casa dels seus pares, on també van requisar ordinadors i material informàtic del negoci familiar que encara no han retornat, amb tot el que això comporta per a l’activitat diària de la família.

    * D’altra banda la desinformació constant que han sofert familiars i amics sobre el desenvolupament del cas també ens sembla incorrecta.

Finalment demanem l’assumpció de les responsabilitats polítiques a la Conselleria d’Interior i la posada en llibertat de la Núria Pòrtulas. D’acord a la redacció d’aquest comunicat m’adhereixo a ell i a la seva petició.
 
Nom i cognoms                                                                                                               
DNI, PPORT, NIFProfessió                                                                                              
Edat                   
Signatura
Telèfons                                                                                               
A/e                                               
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid