Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Una nova riuada groga demana la dimissió de Font de Mora

 Milers de manifestants sota el crit "Font de Mora Dimissió" recorren i col·lapsen els centres d'Alacant, Castelló de la Plana i València aquest vespre.

La vaga convocada hui per la Plataforma per l'Ensenyament Públic, ha tingut un seguiment del 70% del professorat i el 90% de l'alumnat.

28/04/2009 21:04 Educació

Respecte a les manifestacions de hui, el ball de xifres d'assistència ha començat: l'organització afirma que a València  hi han assistit 30.000 manifestants, mentre que la Policia Local cifra els participants en 7.000. A Alacant hi han participat 15.000 persones segons fonts sindicals i 4.000 segons la Policia Local, mentre que a Castelló la marxa reunia unes 7.000 persones. La manifestació al Cap i Casal ha resultat un combinat de tradició i modernitat per demanar novament la dimissió del titular d'Educació del Govern Valencià.

El seguiment de la vaga fou força superior a les comarques centrals. La Conselleria va rebaixar el seguiment professoral al 21%. Però la Plataforma va retrucar que la conselleria solament comptava els professors que havien avisat amb antelació, sense ser-hi obligats, que farien vaga.

Des de la Plataforma afirmen que 'la societat valenciana i el sistema educatiu han donat l'esquena a la política educativa del PP'

Gemma Piqué, portaveu de la Plataforma, valorava, des de València,  que la convocatòria ha estat "massiva" i recorda que en la jornada d'avui també s'ha celebrat una vaga d'ensenyament públic que han secundat "un 70 per cent dels professors i el 90 per cent dels alumnes". "La societat ens demana que estiguem aquí fins al final", ha asseverat Piqué, que ha tornat a demanar al president de la Generalitat, Francisco Camps, que destitueixi del seu càrrec a Font de Mora

El recorregut de la manifestació ha transcorregut sense cap tipus d'incidència i quan la capçalera arribava al punt d'origen i final, encara hi havia gent que sortia com a punt d'inici.  

Segons informa l'agència EFE, la comissió d'Educació que havia de celebrar-se aquesta tarda en Les Corts s'ha suspès per la manca d'aforament de la sala, que no tenia espai suficient per a albergar als alts càrrecs de la Conselleria d'Educació i als membres de la Plataforma per l'Ensenyament, que han acudit a seguir la sessió.

 

Per saber-ne més:

Plataforma per l'Ensenyament Públic - Web de la convocatòria

Vaga d'ensenyament al País Valencià: la revolució groga - Llibertat.cat

   + FOTOS

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid