Una nova riuada groga demana la dimissió de Font de Mora

 Milers de manifestants sota el crit "Font de Mora Dimissió" recorren i col·lapsen els centres d'Alacant, Castelló de la Plana i València aquest vespre.

La vaga convocada hui per la Plataforma per l'Ensenyament Públic, ha tingut un seguiment del 70% del professorat i el 90% de l'alumnat.

28/04/2009 21:04 Educació

Respecte a les manifestacions de hui, el ball de xifres d'assistència ha començat: l'organització afirma que a València  hi han assistit 30.000 manifestants, mentre que la Policia Local cifra els participants en 7.000. A Alacant hi han participat 15.000 persones segons fonts sindicals i 4.000 segons la Policia Local, mentre que a Castelló la marxa reunia unes 7.000 persones. La manifestació al Cap i Casal ha resultat un combinat de tradició i modernitat per demanar novament la dimissió del titular d'Educació del Govern Valencià.

El seguiment de la vaga fou força superior a les comarques centrals. La Conselleria va rebaixar el seguiment professoral al 21%. Però la Plataforma va retrucar que la conselleria solament comptava els professors que havien avisat amb antelació, sense ser-hi obligats, que farien vaga.

Des de la Plataforma afirmen que 'la societat valenciana i el sistema educatiu han donat l'esquena a la política educativa del PP'

Gemma Piqué, portaveu de la Plataforma, valorava, des de València,  que la convocatòria ha estat "massiva" i recorda que en la jornada d'avui també s'ha celebrat una vaga d'ensenyament públic que han secundat "un 70 per cent dels professors i el 90 per cent dels alumnes". "La societat ens demana que estiguem aquí fins al final", ha asseverat Piqué, que ha tornat a demanar al president de la Generalitat, Francisco Camps, que destitueixi del seu càrrec a Font de Mora

El recorregut de la manifestació ha transcorregut sense cap tipus d'incidència i quan la capçalera arribava al punt d'origen i final, encara hi havia gent que sortia com a punt d'inici.  

Segons informa l'agència EFE, la comissió d'Educació que havia de celebrar-se aquesta tarda en Les Corts s'ha suspès per la manca d'aforament de la sala, que no tenia espai suficient per a albergar als alts càrrecs de la Conselleria d'Educació i als membres de la Plataforma per l'Ensenyament, que han acudit a seguir la sessió.

 

Per saber-ne més:

Plataforma per l'Ensenyament Públic - Web de la convocatòria

Vaga d'ensenyament al País Valencià: la revolució groga - Llibertat.cat

   + FOTOS