Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Regidores i regidors de la CUP donen suport als actes del proper dissabte a València

 Diferents regidores i regidors de la CUP han fet públic un manifest on donen suport a la manifestació del 25 d'Abril i engresquen a la gent a participar-hi.

D'altra banda, un ampli ventall d'organitzacions, entitats, col·lectius locals i comarcals,  casals i ateneus i associacions culturals han fet públic el seu suport i adhesió a la manifestació del proper dissabte 25 d'abril convocada per la campanya "300 anys d'ocupació, 300 anys de resistència".

23/04/2009 00:14 Política

Membres de les corporacions locals en diferents indrets del Principat han fet públic un comunicat  (que podeu llegir íntegrament  ampliant la notícia) en el que fan una crida explícita a les classes populars dels Països Catalans a sumar-se amb entusiasme i combativitat als actes del 25 d'abril.  

COMUNICAT DE SUPORT:

Les persones sotassignants, que exercim de regidores en diferents ajuntaments dels Països Catalans, volem fer arribar les següents reflexions al poble català:

El 25 d'abril és una diada nacional dels Països Catalans. Aquest any es commemoren els 302 anys de la batalla d'Almansa. És sabut que aquest esdeveniment suposà el començament de l'ocupació borbònica que culminà el 1714 amb la conquesta de Barcelona i el 1715 amb les caigudes de Mallorca i Eivissa. És per tant la memòria d'una derrota, el record de la pèrdua dels furs i les institucions diferenciades i la incorporació total i forçada de la major part dels nostres territoris al projecte borbònic espanyol. Però també és el record de l'inici de la resistència, una resistència que començà sobre les mateixes cendres de la Xàtiva socarrada.

I igual com recordem la derrota i honorem els resistents d'aquell 1707, aquest 25 d'abril, les organitzacions i entitats que impulsen la campanya dels “300 anys” també volen que recordem una altra derrota i uns altres resistents de la nostra memòria col•lectiva: aquest any ja en fa 70 de la caiguda de la major part de les nostres comarques i ciutats en mans de les tropes de Franco i dels seus aliats feixistes i nazis. I de la mateixa manera que aquella derrota i els quaranta anys de la llarga nit franquista que la seguiren expliquen la presó de pobles que és Espanya, també volem honorar a tots aquells homes i dones que abans i després de 1939, i abans i després de 1978, s'alçaren contra el feixisme i per la llibertat fins i tot arriscant la seua vida i a vegades perdent-la. Creiem que fer memòria i homenatjar als i les nostres combatents és essencial perquè la seva història ens ensenya, amb el seu exemple de lluita i de sacrifici, quin és el camí de la dignitat i de la victòria.

Però a més aquest 25 d'abril és important sortir al carrer per alçar la veu contra la greu situació socioeconòmica a la qual ens ha conduït la irracionalitat del model econòmic i social que patim. A les nostres viles i ciutats, cada dia que passa veiem augmentar les cues de l'atur, veiem com moltes persones es veuen abocades a la marginalitat i l'exclusió social, veiem com les nostres butxaques tenen més i més dificultats per cobrir les nostres necessitats bàsiques, veiem com es produeixen desnonaments, privatizacions encobertes d'europeismes, destrucció del territori o violència de gènere. Per tot això és important resistir i començar a plantejar un horitzó alternatiu per als Països Catalans. Dissenyar un model de país on l'economia estiga al servei de les que treballem i produïm amb el nostre suor els beneficis, on no es discrimine ningú per raó de sexe o gènere, on la política siga veritablement democràtica i participativa, i on el respecte al medi ambient siga una prioritat.

Per tot això és important que el 25 d'Abril els Països Catalans donem un pas endavant i afirmem amb contundència que volem ser els protagonistes de la història, que no volem oblidar el nostre passat i que exigim ser amos del nostre futur. Així doncs els regidors sotassignants, compromesos amb l’alliberament del nostre poble, volem donar el nostre suport a la manifestació convocada per la campanya “300 anys d'Ocupació 300 anys de Resistència” que tindrà lloc el proper dissabte 25 d'Abril a les 18h a la Plaça de Sant Agustí de València i volem fer una crida explícita a les classes populars dels Països Catalans a que s'hi sumen amb entusiasme i combativitat.

Per la memòria, per la dignitat, l'emancipació i la justícia social!
El proper dissabte 25 d'Abril tots i totes a València!


Signem el manifest:


Josep Antoni Vilalta, regidor de la CUP de Torà.

Xavi Navarro Domènec, regidor de la CUP de Vilafranca del Penedès.

Otger Amatller Gutiérrez, regidor de la CUP de Vilafranca de Vilafranca del Penedès.

Àlex Maymó López, regidor de la CUP de Molins de Rei.

Anna Gabriel, regidora de la CUP de Sallent.

Montserrat Vinyets, regidora de la CUP de Sant Celoni.

Albert Ventura Rovira, regidor de la CUP de Sant Celoni.

Quim Arrufat, regidor de la CUP de Vilanova i la Geltrú.

Josep Manel Ximenis, regidor de la CUP d'Arenys de Munt.

Núria Idàñez Cortés, regidora de Vila de Capellades – CUP.

Adam Majó Garriga, regidor de la CUP de Manresa.

Ramon Muñoz i Salló – regidor d’Independents per Salt.

Robert Sabater – regidor de la CUP de Viladamat.

Natxo Romero – regidor de la CUP de Berga.

Anna Maria Guijarro – regidora de la CUP de Berga.

Gerard Nogués Balsells – regidor de la CUP de Valls.

Golly Rectoret – regidora a Arenys de Munt per Arenys de Munt 2000

Carles Roca Franquesa – regidor de la CUP de Cardedeu

Dani Cornellà – regidor de la CUP de Celrà 

Carles Móra Tuxans – Alcalde d'Arenys de Munt per Arenys de Munt 2000 - EPM

 

 

Per adherir-vos al manifest envieu un correu a 300anys25abril@gmail.com
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid