Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'Ajuntament de Barcelona prohibeix l'acte de Sant Jordi de l'AJLC

"L’Ajuntament vol mantenir el monopoli de la vida ciutadana jove a Les Corts, i per això margina a l’únic col.lectiu que no estem sota els seus paràmetres (les seves subvencions, els seus espais, el seu permís i la seva legalitat)", segons l'AJLC
Ahir, una dotació de la policia antiavalots de la guàrdia urbana de Barcelona va prohibir a l’Assemblea de Joves de les Corts (AJLC) accedir a la plaça on preteníem realitzar un acte en motiu de Sant Jordi. L'acte comptava amb diverses activitats de caràcter lúdic i festiu: concurs de truites, jocs per als més petits, malabars, cultura popular...

20/04/2009 19:15 Política
Per a l'AJLC, el fet de prohibir l’acte no respon a la naturalesa d’aquest, no respon al “què” sinó al “qui”. En aquest sentit, l’any passat ja van prohibir aquest mateix acte, si bé els mitjans emprats van ser encara més desproporcionats que els d’aquest any: 6 ó 7 furgones contra malabars i truites. Aquest any, a més, hi ha hagut un jove identificat per fer fotos del singular espectacle i dos joves que pretenien assistir a l’acte en qüestió, han estat multats per jugar a pilota i fer exercici físic fora dels espais destinats, dues multes de 60 euros. La situació és kafkiana.
 
 
Comunicat de l’Assemblea de Joves de les Corts (AJLC)
L’ajuntament no està disposat a tolerar res que s’escapi del seu control, el jovent organitzat de les Corts ens trobem en una situació teixida de permisos denegats i actes prohibits; és per això que, volem fer les següents consideracions :

1- Estem en desacord en les seves desicions. Amb aquestes prohibicions d’actes a la via pública tenen la intenció d’aïllar-nos per que no poguem dur a terme les reivindicacions crítiques que els afecten directament.

2- L’Ajuntament vol mantenir el monopoli de la vida ciutadana jove a Les Corts, i per això margina a l’únic col.lectiu que no estem sota els seus paràmetres (les seves subvencions, els seus espais, el seu permís i la seva legalitat).

3- Ni ens sobta, ni ens cohibeix, i sobretot ni ens frena la repressió que utilitza l’Ajuntament per assolir els seus objectius, perquè aquesta és la conseqüència de fer unes crítiques prou fermes a la seva dinàmica, funcionament i realitat.

4- No pretenem mostrar-nos com a víctimes de la seva legalitat i les seves estratègies a partir de les pròpies obvies incoherències que ells tenen entre el que prediquen i el que fan. Volem mostrar que ni que fossin coherents en aquest sentit, la legalitat i estratègies que utilitzen són per al seu predomini i manteniment, i no pas per al servei a la població.

5- Així com ells utilitzen tots els mitjans que tenen a l’abast per invisibilitzar-nos i atacar-nos, utilitzarem els que tenim nosaltres per mostrar el nostre rebuig a la política que impera i per mostrar com creiem que hauria de ser la política institucional.
 
Per saber-ne més:

 

 
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid