Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Homenatge a les víctimes del franquisme soterrades a les fosses comunes del Cementiri de València

El proper  diumenge a les 12h, a la porta principal del cementiri general de València es farà un acte en memòria i desgreuge de les víctimes del franquisme soterrades en les fosses comunes del cementiri general. Començarà l'acte amb una ofrena floral en el fossar de la Secció 7a dreta, després Maria Conca, familiar de represaliats llegirà el manifest unitari, es farà un minut de silenci en memòria de les víctimes soterrades als fossars. Les colles Colles Estrela Roja de Benimaclet i Buf-Alí de la Malva-rosa interpretaran La Muixeranga.

13/04/2009 17:47 Política
A continuació es farà la lectura de noms de les víctimes soterrades a les fosses per part dels assistents interessats als qui es facilitarà un full amb el nom i després  s'nterpretarà l'Himne de Riego a càrrec de la Banda de Música de la Societat Coral el Micalet
 
En els 70 anys de la repressió franquista 
 
Enguany fa 70 anys de l’entrada de les tropes franquistes a València i de l’inici d’una repressió que va durar anys. Aquesta repressió brutal va provocar molts milers de víctimes directes (assassinats, torturats, repressaliats, exiliats...), així com indirectes en els familiars (empobriment, fam, malalties, morts, marginació social...). Va ser una repressió tan extensa, en el nombre d’afectats i en el temps de durada, que els seus efectes arriben fins als nostres dies.

Però el més dolorós és que les víctimes i els seus familiars, encara ara, 70 anys després, continuen esperant veritat, justícia i reparació integral. De manera que la ferida seguirà oberta mentre no s’aconseguisca aquesta triple reivindicació.

És precisament per això que les organitzacions sotasignants reclamem el reconeixement legal de la mort de les víctimes del franquisme, les quals, encara avui, no estan oficialment inscrites com a difuntes. I exigim la preservació i dignificació de les fosses comunes del Cementeri General de València, com un espai de memòria d’aquella repressió. Perquè el reconeixement legal és el primer pas necessari per al complet coneixement de la tragèdia. I perquè el lloc on són soterrades milers d’aquelles víctimes ha de ser un recordatori permanent d’uns fets que no podem oblidar.

Aquest homenatge és una mostra de la decidida voluntat que tenim de saber la veritat, de fer justícia i d’aconseguir la reparació de totes i cadascuna de les víctimes de la repressió feixista, dels milers i milers de persones que lluitaren pel progrés i la llibertat.

És per això que convoquem totes les persones i organitzacions demòcrates, el diumenge 19 d’abril de 2009, a les 12 hores, al Cementeri General de València.
 
ENTITATS SIGNANTS: Fòrum per la Memòria del País Valencià, Acció Cultural del País Valencià, Centre Social Terra, Societat Coral El Micalet, Esquerra Anticapitalista, SODEPAU PV, PSAN, Alerta Solidaria, Maulets, Comissió de la Dignitat, Intersindical Valenciana, Coordinadora Antifeixista Intercomarcal, Toni Pastor Borràs, Alfons Llorenç, Bloc de Progrès Jaume I, Entrepobles, CAT, Amics de Josep Sunyol, Associació Cultural Memòria i Justícia d’Elx i Comarca, Agrupació local d’Iniciativa per Catalunya-Verds de Sant Feliu de Guíxols, Juan Hernández Jover, Agustí Muntanya i Ponsa, AVV San Joaquin Zona Centro-Martorelles (Barcelona), Joan Maria Gómez Ortiz, Colectivo Republicano Tercer Milenio, “La Barranca”, Asociación para la preservación de la Memoria Histórica en La Rioja, Francisco Redondo Benito de Valle, Asociación de Ex-Presos Sociales, Izquierda Republicana, Emilio J. Aleixandre Vilella, Asociación Joan Peset i Aleixandre del País Valencià, Núria Soler i Piera, Iniciativa del Poble Valencià de l’Horta Sud, CNT del Camp de Morvedre (Sagunt), CNT Valencia, Acció dels Cristians per l’Abolició de la Tortura, Associació de Víctimes de la repressió franquista a Tarragona, Antifeixistes PV, Timoteo Cruces Gaitán, Agrupació Ciutadana Arc Iris de Simat de La Valldigna, Col·lectiu Republicà del Baix Llobregat, Antonio Goytre Boza, Endavant-OSAN Assemblea de l’Horta, El Racó de la Corbella Barri de Velluters València, Associació Cultural "La Lluna Roja" València, Grup de Suport als Presos i Preses de l’Horta, Falles Valencianes, Populars i Combatives, Esquerra Republicana del País Valencià, MUP-Republicans, PCE (m-l), Plataforma de Ciutadans per la República - PV, JCE (m-l), Iniciativa del Poble Valencià, TRIANGLE BLAU, Associació per a la Preservació i Difusió de la Memòria Històrica 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid