Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Berga es solidaritza amb Tomàs Sayes

Avui fa una setmana que l'estudiant berguedà va començar la vaga de fam  indefinida per una universitat pública, de qualitat i popular. Ahir va poder veure els seus pares.

La CUP de Berga ha emès un comunicat on es solidaritza amb l'estudiant Tomàs Sayes que porta una setmana en vaga de fam a la Universitat Autònoma de Barceloba (UAB). Per a la formació independentista "cap persona desitja arribar a un nivell de lluita extrem com és una vaga de fam, però conscients dels motius que l'han portat a aquesta situació: recolzem i compartim plenament els objectius que persegueix i enviem una abraçada solidària al nostre company, perquè ell és un exemple de dignitat, compromís i rebel·lia".

02/03/2009 08:36 Política
La CUP de Berga assenyala que des de fa temps els i les estudiants de les universitats d'arreu dels Països Catalans estan lluitant per paralitzar l'aplicació de l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior (EEES) i per iniciar un procés de debat profund sobre el rumb que ha de prendre la universitat. La resposta de les institucions implicades ha estat sempre la negació del diàleg i la repressió.
 
vagafamRepressió, segons la CUP  ha pres forma de violència explícita en el cas de les càrregues indiscriminades dels Mossos d'Esquadra el 4 de març de 2008 a la facultat de Lletres de la UAB o recentment a la UPF per desallotjar l'ocupació simbòlica d'un grup d'estudiants. 
 
És per això que per la CUP, la vaga de fam s'emmarca en un context de protestes generalitzades encapçalades pel moviment estudiantil i de forma especialment intensa durant els darrers mesos amb diverses ocupacions de facultats, mobilitzacions i amb el rerefons d'estudiants expedientats i sis expulsats de la Universitat Autònoma de Barcelona.
 
I considera que és necessari que s'aturi la criminalització que pateixen els estudiants crítics amb l'EEES , la readmissió dels sis estudiants expulsats, la retirada de les sancions imposades als alumnes de la UAB i el compromís de no utilitzar més mesures coactives ni la violència contra el moviment estudiantil.
 
Per saber-ne més
 
 

La Universitat de Lleida es posiciona contra l’aplicació de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior- Llibertat.cat

La Universitat de Girona es posiciona per congelar el Procés de Bolonya- Llibertat.cat

El SEPC inicia una campanya en defensa de la Universitat Pública- Llibertat.cat

Als Països Catalans decidim universitat pública. Aturem Bolonya! - SEPC

“Si tenen clar que som una minoria, per què es neguen a fer un referèndum?”  - Entrevista a l'Accent a Arnau Mallol (SEPC)
 

Els estudiants han impedit la inaguració al Campus de la UPF del 22@- Llibertat.cat

El SEPC demana la dimissió del rector després de desallotjar campus Comunicació-Poblenou de la UPF. Llibertat.cat 

Detinguts dos dels estudiants que realitzaven una acció anti-Bolonya - Alerta Solidària

Els estudiants reprenen les mobilitzacions contra Bolonya pel desacord amb el departament - Vilaweb

El SEPC presenta alternatives a la idea d'una Taula Nacional per la Universitat Pública - Llibertat.cat

 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid