La CUP de Berga es solidaritza amb Tomàs Sayes

Avui fa una setmana que l'estudiant berguedà va començar la vaga de fam  indefinida per una universitat pública, de qualitat i popular. Ahir va poder veure els seus pares.

La CUP de Berga ha emès un comunicat on es solidaritza amb l'estudiant Tomàs Sayes que porta una setmana en vaga de fam a la Universitat Autònoma de Barceloba (UAB). Per a la formació independentista "cap persona desitja arribar a un nivell de lluita extrem com és una vaga de fam, però conscients dels motius que l'han portat a aquesta situació: recolzem i compartim plenament els objectius que persegueix i enviem una abraçada solidària al nostre company, perquè ell és un exemple de dignitat, compromís i rebel·lia".

02/03/2009 08:36 Política
La CUP de Berga assenyala que des de fa temps els i les estudiants de les universitats d'arreu dels Països Catalans estan lluitant per paralitzar l'aplicació de l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior (EEES) i per iniciar un procés de debat profund sobre el rumb que ha de prendre la universitat. La resposta de les institucions implicades ha estat sempre la negació del diàleg i la repressió.
 
vagafamRepressió, segons la CUP  ha pres forma de violència explícita en el cas de les càrregues indiscriminades dels Mossos d'Esquadra el 4 de març de 2008 a la facultat de Lletres de la UAB o recentment a la UPF per desallotjar l'ocupació simbòlica d'un grup d'estudiants. 
 
És per això que per la CUP, la vaga de fam s'emmarca en un context de protestes generalitzades encapçalades pel moviment estudiantil i de forma especialment intensa durant els darrers mesos amb diverses ocupacions de facultats, mobilitzacions i amb el rerefons d'estudiants expedientats i sis expulsats de la Universitat Autònoma de Barcelona.
 
I considera que és necessari que s'aturi la criminalització que pateixen els estudiants crítics amb l'EEES , la readmissió dels sis estudiants expulsats, la retirada de les sancions imposades als alumnes de la UAB i el compromís de no utilitzar més mesures coactives ni la violència contra el moviment estudiantil.
 
Per saber-ne més
 
 

La Universitat de Lleida es posiciona contra l’aplicació de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior- Llibertat.cat

La Universitat de Girona es posiciona per congelar el Procés de Bolonya- Llibertat.cat

El SEPC inicia una campanya en defensa de la Universitat Pública- Llibertat.cat

Als Països Catalans decidim universitat pública. Aturem Bolonya! - SEPC

“Si tenen clar que som una minoria, per què es neguen a fer un referèndum?”  - Entrevista a l'Accent a Arnau Mallol (SEPC)
 

Els estudiants han impedit la inaguració al Campus de la UPF del 22@- Llibertat.cat

El SEPC demana la dimissió del rector després de desallotjar campus Comunicació-Poblenou de la UPF. Llibertat.cat 

Detinguts dos dels estudiants que realitzaven una acció anti-Bolonya - Alerta Solidària

Els estudiants reprenen les mobilitzacions contra Bolonya pel desacord amb el departament - Vilaweb

El SEPC presenta alternatives a la idea d'una Taula Nacional per la Universitat Pública - Llibertat.cat