Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Els sindicats convoquen la tercera aturada a l'escola pública en un any

Un grup de professors i alumnes del Baix Penedès s'han avançat a la vaga general contra la LEC amb una tancada a l'IES Baix Penedès del Vendrell, on hi passen la nit. La CUP, el SEPC i Endavant donen suport a la vaga
Uns 64.000 mestres i professors que configuren la plantilla dels centres públics tornen a fer vaga aquest dijous en protesta de la Llei d'Educació de Catalunya (LEC), que està en tràmit parlamentari. Els sindicats de l'ensenyament, USTEC-STEs, ASPEPC i CGT, CCOO i FETE-UGT han convocat els professors a una jornada de vaga per protestar contra la política educativa de la Generalitat i han demanat als pares que no portin els nens a l'escola. Aquest és el tercer dia que s'atura l'activitat a les aules en poc més d'un any. La primera gran manifestació contra les polítiques educatives del Govern va ser el 14 de febrer de 2008, mentre que la segona va tenir el 13 de novembre passat.

19/03/2009 00:08 Laboral
La vaga s’ha organitzat en base a diferents punts com evitar l’augment de la jornada lectiva, la disminució de l’oferta pública d’ocupació o la retallada de plantilles. A més, demanen el cobriment de totes les substitucions des del primer dia, l’increment de la construcció de centres públics i critiquen els incompliments del Departament d’Educació. Tot i així, cal remarcar que bàsicament els motius d’aquesta vaga es basa, sobretot, en l’actitud “d’autoritarisme” del conseller d’educació, Ernest Maragall. És per això que es demana la seva dimissió.
 
Pel que fa als serveis mínim, s'ha tornat a impugnar el decret perquè els sindicats ho consideren "abusiu". Els serveis mínims del Departament de Treball, es corresponen amb la proposta del Departament d'Educació, i els sindicats consideren que van en contra del dret de vaga. Aquests preveuen que en els centres docents hi hagi una persona de l'equip directiu per centre de treball. A més, per a l'ensenyament infantil i primari, un docent per cada quatre classes i a les llars d'infants (0-3 anys), el 25% de la plantilla.
 
Segons informacions que ha pogut contrastar Llibertat.cat, es preveu que la vaga d'aquest dijous superi a les altres dues. 
 
Manifest 
 
Els sindicats amb representació a l’ensenyament públic convoquem unitàriament
VAGA I MANIFESTACIONS el 19 de març
 
Taüt per a simbolitzar la mort de l'ensenyament públicLa política educativa del Departament d’Educació i l’actitud del seu conseller s’ha vingut caracteritzant els últims anys per l’autoritarisme més absolut i el menyspreu envers el professorat i la seva tasca, l’ensenyament públic en general i els seus representants legals, els sindicats.

A la presentació al Parlament d’un projecte de llei d’educació que obvia les propostes de les organitzacions representatives del professorat, al rebuig de part del professorat i altres sectors de la comunitat educativa expressada en les diferents mobilitzacions mantingudes al llarg de l’any passat, s’ha d’afegir la seva incapacitat i negligència a l’hora de resoldre els problemes reals que tenen plantejats avui els centres educatius públics: massificació de les aules, dèficit en les construccions escolars necessàries, professorat insuficient per a l’escolarització actual i futura, organització del tractament de la diversitat, restriccions i arbitrarietats en l’adjudicació de les plantilles, erràtica gestió per part del Departament...

A més, l’aplicació que ja està fent el conseller Maragall d’alguns preceptes continguts en el projecte de llei, quan encara no han estat discutits ni aprovats pel Parlament de Catalunya, reforça encara més aquesta manera gens democràtica de fer política.

A tot això, cal afegir una manca absoluta de respecte per la negociació col·lectiva, intentant retallar-la i minimitzar-la contínuament, tot prenent mesures unilaterals que empitjoren sensiblement les condicions de treball del professorat i que constitueixen flagrants incompliments d’acords sindicals i de govern.

En aquest sentit, els sindicats USTEC·STEs, CCOO, ASPEPC-SPS, FETE-UGT i CGT expressem el més absolut rebuig a aquesta política educativa i exigim la dimissió del conseller Maragall.

Un no rotund a la política educativa del Departament d’Educació

   1. No volem aquesta llei.
   2. No a la desregulació horària. No a l’augment de la jornada lectiva.
   3. No a la disminució de l’oferta pública d’ocupació. Manteniment de l’oferta pactada. Ampliació dels pactes d’estabilitat.
   4. Cobriment de totes les substitucions des del primer dia.
   5. No a la retallada de plantilles.
   6. Increment de la construcció de centres públics. No a la massificació.
   7. No als incompliments del Departament d’Educació.
 
CONCENTRACIONS i MANIFESTACIONS
Barcelona: 12h manifestació de la plaça Universitat a plaça Sant Jaume.
Lleida: concentració 13h al ST i manifestació fins pl Víctor Siurana.
Tarragona: manifestació 12:30h pl Imperial Tarraco fins als ST.
Tortosa: concentració 13h a Tortosa davant del ST.
Girona: 12h. Manifestació. Des de la Delegació del Govern fins al ST
 
 
Comunicat de la CUP 
La CUP diu no a aquesta llei d’educació i dóna suport a la vaga

Ara fa més d’un any ja vàrem mostrar el nostre desacord a les Bases de la futura Llei d’Educació de Catalunya (LEC). En aquelles Bases, el conseller Maragall ja marcava el camí de la futura LEC que avui es troba al Parlament.

La proposta de llei que el govern del tripartit va portar al Parlament a finals de juliol, no només confirmava les sospites que la futura LEC apuntava un camí molt perillós, sinó que refermava els pitjors auguris i situava el poble de Catalunya molt lluny de tenir una llei progressista, consensuada i que respongués a les necessitats de l’educació del nostre país.

Després de tants mesos de lluites, de protestes i de constatar que no solament la proposta de llei sinó també la políticaeducativa del Departament d’Educació camina cap a la desestructuració i el desmeembrament de l’ensenyament públic, ens veiem amb l’obligació d’exigir el cessament amb caràcter d’urgència del conseller Maragall .

 
Entenem que cal un canvi radical en la política educativa de la conselleria, canvi que,  per a la CUP i com primera mesura, consisteix en caminar cap una única xarxa educativa universal. Per a nosaltres l’escola ha de formar ciutadans per a una societat lliure, on les relacions es fonamentin en la igualtat d’oportunitats i on els docents i les famílies puguin tenir-hi veu pròpia.

La CUP donem suport a la VAGA convocada per tots els sindicats amb representació a l’ensenyament públic que es durà a terme el proper dia 19 de març.. Així mateix fem una crida a participar activament a les manifestacions que
es realitzaran en diversos punts del territori.

NO A AQUESTA LLEI
NO A LA POLÍTICA EDUCATIVA DEL DEPARTAMENT
MARA
GALL CESSAMENT
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Per saber-ne més:

 

Milers d’estudiants i professors es manifesten arreu de Catalunya contra la LEC - SEPC

Número especial de "l'Ullal" sobre les agressions a l'ensenyament públic arreu del país  - Llibertat.cat

El Departament d'Educació es nega a debatre en públic la LEC  - Llibertat.cat

"Una educació pública, laica, catalana, democràtica, coeducativa i de qualitat per a tothom". Entrevista a Llibertat.cat

Per a Rosa Cañadell (portaveu de l'USTEC-STEs), la vaga del passat 14 de febrer "Era una vaga ideològica en el sentit que no es defensaven més drets o més diners, sinó una concepció del que ha de ser un servei públic com és l'educació. Una educació pública, laica, catalana, democràtica, coeducativa i de qualitat per a tothom, que és el model pel qual vam lluitar després de la transició i que té una llarga implantació  a Catalunya" 

Vaga general per l'ensenyament públic el proper 13 de novembre- Llibertat.cat

Llei d'Educació de Catalunya - Conselleria d'Educació de la Generalitat de Catalunya

Ensenyament públic en lluita - Especial de Kaosenlared

Valoracions i reflexions del SEPC sobre la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) - SEPC

La USTEC-STEs edita l'auca del senyor Ernest (Maragall) - Llibertat.cat

La mobilització de docents qüestiona la majoria de periodistes i polítics - Llibertat.cat


 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid