Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Dia de la Dona Treballadora

"A l'atzar agraeixo tres dons: Haver nascut dona,

de clase baixa i nació oprimida.

I el tèrbol atzur de ser tres voltes rebel"

Maria Mercè Marçal


 

 

- Actes i mobilitzacions per al 8 de març


1917 Les dones russes s'amotinen per la manca d'aliments


DONART, deu artistes i deu escriptores exposen a Gandia

08/03/2009 03:28 Política

 

8mv València
Divendres passat, En la jornada l'Esquerra Independentista de la Ciutat de València va realitzar un mural al barri de Benimaclet, en el qual es denunciava la greu situació que pateixen les dones treballadores dels Països Catalans: discriminació laboral, precarietat, sexisme i violència de gènere. Una situació vinculada a la pervivència del patriarcat i del capitalisme, que en l'actualitat es veu agreujada per la crisi econòmica.

Amb aquest mural es feia una crida a la lluita de les dones per alliberar-se del sistema patriarcal.

Arrenquen així els actes de la diada antipatriarcal a València, que culminaran amb la manifestació convocada pel moviment feminista al Parterre el proper 8 de març a les 12h.

 

Tarragona
Dijous passat, van iniciar-se els actes a Tarragona en motiu del Dia de la Dona Treballadora, amb una xerrada al Campus Catalunya de la URV, sota el títol "Dones i crisi: doblement perjudicades", que anà a càrrec de Coral Cuadrada, professora d'Història de les Dones de la pròpia URV. Una trentena de persones participaren en aquesta xerrada on es destacà el vincle entre el sistema capitalista i l'estructura patriarcal, així com els efectes directes de la crisi sobre la societat, els quals són més directes sobre les dones. No obstant, Cuadrada va apuntar que tot i aquesta situació, el canvi és possible si s'analitza la situació de la dona des d'una perspectiva històrica, segons informa Pobleviu.cat

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid